Печиво з шоколадною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Навіть якщо ви на дієті, ви можете собі дозволити смачне і розсипчасте домашнє печиво з шоколадною начинкою хоча б раз на тиждень:) Готуємо відмінне печиво для зустрічі з друзями або домашньої вечері.
М'яке розсипчасте тісто і улюблена багатьма шоколадна начинка - ви відязикатеся від такого печива? Готується воно легко, процес створення печенюшок буде захоплюючим для дітей, тому обов'язково покличте їх на допомогу. Коли печиво тепле, шоколад всередині буде м'яким, а коли охолоне - кондитерський шоколад не стане дуже твердим, саме тому я раджу використовувати саме його.
- Борошно пшеничне - 250 грам(+ столова ложка для розкачування)
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйця - 1 штука
- Цукор - 100 грам
- Шоколад кондитерський - 70-100 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. Відміряємо необхідну кількість продуктів для приготування тіста. Масло має бути м'яким. Включаємо духовку, нехай розігрівається до 190 градусів.
2. Розтираємо розм'якшене масло з цукром звичайним і ванільним, додамо сіль і яйце. Розмішуємо і всипаємо борошно. Замішуємо м'яке тісто.
3. Кондитерський шоколад розламуємо на невеликі шматочки.
4. Розкачуємо тісто в пласт товщиною 3-4 мм і вирізаємо гуртки. На половину кружечків викладаємо по центру шматочки шоколаду.
5. Накриваємо другим кружечком і зубчиками вилки притискаємо краю.
6. Викладаємо на деко, застелений папером для випічки, і відправляємо в духовку хвилин на 20.
7. Дістаємо печиво з духовки. Вони повинні бути лише злегка золотавими, тоді тісто буде м'яким. Але в цей раз син попросив підсушити печиво:)
8. Для більшої краси можна посипати печиво цукровою пудрою.