Печиво «Наполеон»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите готувати не тільки смачні, але і оригінальні десерти, тоді спробуйте зробити печиво "наполеон" в домашніх умовах. У нього незвичайна форма і вельми оригінальний смак.
Це печиво отримало свою назву не просто так, воно повторює форму шапки знаменитого полководця. Хочете здивувати близьких і гостей незвичайним ласощами? Тоді запам'ятовуйте рецепт приготування печива "наполеон" .
- Мигдалеве борошно - 150 грам
- Мед - 50-70 грам
- Какао - 1-2 Ст. Ложок
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 100 грам
1. Якщо миндальную борошно не вдалося знайти в продажу, то її можна зробити самостійно. Мигдаль потрібно трохи підсушити на сковороді і подрібнити в блендері. З'єднати мигдаль з медом і для додаткового аромату додати трохи мигдальної есенції.
2. Все ретельно перемішати і з'єднати в кульку. Прибрати на деякий час в холодильник.
3. Розм'якшене вершкове масло з'єднати з цукром і збити. Додати яйце і щіпку солі. Всипати просіяне з какао борошно і замісити тісто. В рецепт приготування печива "наполеон" можна використовувати також ванілін.
4. Тісто краще трохи охолодити, щоб з ним легше було працювати. Розкачати його досить тонко і за допомогою виїмки або склянки вирізати кружальця.
5. Від чистого цукру відщипнути невеликий шматочок і скачати з нього кульку. Викласти його в середину кружечка.
6. Зліпити краю, формуючи знамениту треуголку.
7. Викласти печиво на пергамент для випічки або деко і відправити в добре розігріту духовку хвилин на 10-12.
8. Коли печиво "наполеон" в домашніх умовах готове його потрібно як слід остудити. При бажанні дно треуголки можна опустити в шоколадну глазур.