Печиво на горілці
(покроковий рецепт з фото)
Нехай вас не бентежить назва рецепта - це справжнє десертне печиво, в якому не відчувається смак алкоголю. Горілка додається в тісто лише для того, щоб зробити його більш хрусткими.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати печиво на горілці. Для начинки можна використовувати що завгодно: джем, варення або горіхову пасту. Головне, щоб начинка була не надто рідкою. Рецепт простий, печиво швидко готується, так що виручить, коли терміново потрібно приготувати щось солоденьке. Беріть на замітку!
- Борошно - 2, 5 склянки
- Вода - 3/4 склянки
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Горілка - 2 Ст. Ложки
- Маргарин - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Горіхова паста - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Розітріть борошно з маргарином в крихту.
Оцет розведіть у воді. Додайте в борошно воду, сіль і горілку. Замісити тісто.
Приберіть тісто в морозилку на 15-20 хвилин.
Розкачайте тісто завтовшки в півсантиметра. Потім наріжте на квадрати.
В серединку кожного квадрата покладіть начинку. Защипніть протилежні краю.
Викладіть печиво на пергамент. Випікайте до золотистого кольору 10-15 хвилин при температурі 200 градусів.
Печиво на горілці готове, смачного!