Печиво «крекери»
(покроковий рецепт з фото)
Смачні хрусткі печива дуже легко приготувати вдома. Їх можна робити різних розмірів і з різними добавками: сиром, ароматними сухими травами, солодкими або солоними. Ось один з варіантів крекерів.
Перед вами найпростіший рецепт приготування крекерів. Інгредієнтів мінімум, процесів теж мінімум. Не лінуйтеся і приготуйте їх, адже так приємно похрумтіти цими смачними печеньки ввечері перед телевізором з чашкою чаю. Отже, розповідаю, як приготувати печиво "крекери" .
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач для тіста - 3 чайних ложки (без гірки)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 150 грам
- Холодна вода - 2/3 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Змішайте борошно, цукор, сіль і розпушувач. Потім додайте холодне вершкове масло і перебити в комбайні або перетріть руками в крихту.
Додайте рослинне масло і воду, замісіть тісто. Надішліть його в холодильник хвилин на 20.
Розкачайте тісто якомога тонше і наріжте майбутні крекери будь-якій зручній для вас формою.
Викладіть крекери на деко, застелене пергаментом, і проколіть заготовки зубочисткою або вилкою.
Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до потрібної вам ступеня рум'янцю. Потім злегка змащуємо крекери рослинним або розтопленим вершковим маслом і посипаємо дрібною сіллю.
Крекери готові, смачного.