Крекери з житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)
До перших страв, замість хліба на сніданок, в якості корисного і ситного перекусу, - крекери з житнього борошна в домашніх умовах універсальний варіант простий випічки для всієї родини.
Це дуже простий рецепт крекерів з житнього борошна. Як добавки тут використовується насіння кмину, але ви можете взяти то, що вам більше до душі - кунжут, гарбузове насіння або соняшнику, наприклад, а також будь-які спеції або сушені трави. Особливо підійдуть такі крекери для тих, хто стежить за фігурою.
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно житнє - 100 грам
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Насіння кмину - 20 грам
1. Щоб повторити цей рецепт приготування крекерів з житнього борошна вам буде потрібно досить скромний набір інгредієнтів.
2. Розтоплене вершкове масло з'єднайте з молоком. Просійте в глибоку миску обидві борошна, додайте розпушувач і сіль, насіння кмину. Влийте рідкі інгредієнти і все як слід перемішайте.
3. Вимішайте тісто добре руками, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на кілька годин.
4. Для зручності розділіть тісто на кілька частин. Кожну розкачати на присипаної борошном поверхні в пласт товщиною 2-3 мм.
5. Далі потрібно нарізати крекери з житнього борошна в домашніх умовах квадратиками, ромбиками, кружечками - як вам більше подобається. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом, зробіть проколи вилкою і відправте в розігріту духовку.
6. При температурі 180 градусів випікайте 6-8 хвилин. Після остудіть і можна подавати до столу.
Смачного!
Смачного!