Домашні сирні крекери
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 40 хв.
Є така випічка, яку дуже легко і просто зробити навіть недосвідченому або зовсім початківцю кухареві. До такої можу віднести наступний рецепт, як приготувати домашні сирні крекери.
Опис приготування:
Можете приготувати цілу гору ось таких крекерів, адже термін їх зберігання дуже великий. Використовуйте один вид сиру або кілька. Відмінно підійде мармуровий сир, він додасть гарний колір і текстуру. Крекери їжте з чаєм або подавайте з соусом, наприклад, з часниковим.
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Сир тертий - 3, 5 склянки
- Холодна вода - 5 Ст. Ложок
- Білок курячий - 1 штука
1. Змішайте борошно з розпушувачем і сіллю. В іншій ємності змішайте вершкове масло кімнатної температури і тертий сир. З'єднайте сухі інгредієнти з олійно-сирної сумішшю, додайте по 1 ложці холодної води і замісіть тісто.
2. Розділити тісто на частини, кожну розкачати в пласт близько 0, 5 см в товщину і гострим ножем розріжте на маленькі квадратики.
3. Викладіть квадратики на змащений олією лист, проткніть зубочисткою кожен і змастіть злегка збитим білком.
4. Випікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці 14-16 хвилин. Подавайте їх вже остиглими.