Сирні крекери (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я хочу поділитися простим рецептом приготування сирних крекерів. Гостроту крекерів можна відрегулювати на свій смак, виходячи з того, кому вони призначаються. Отже, докладніше - в рецепті!
Для дітей раджу використовувати тільки сіль і паприку, а ось для дорослих можна додати і пекучого перцю чилі! Вийде непогана закуска під пиво або просто до улюбленого фільму. Дивіться, як приготувати сирні крекери (майстер клас)
- Борошно - 1 Склянка
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Паприка мелена - 0, 5-1 чайних ложки
- Сир твердий - 220 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Пластівці вівсяні або рисові - 1 Склянка
Підготуйте продукти. Пластівці вівсяні повинні бути швидкого приготування, які не варять, а запарюють.
Змішайте в глибокій посудині борошно з сіллю, паприка, за бажанням гострим перцем чилі меленим.
Додайте тертий сир.
Вилочкою перемішайте масу, щоб сир огорнула борошно.
Розтопити вершкове масло і додайте в сирну масу. Перемішайте добре.
Всипте вівсяні або рисові пластівці. Перемішайте спочатку вилочкою, а потім руками. Маса буде в'язка, щільна.
На фото - результат, тісто для сирних крекерів готове. Можна включити духовку на 180 градусів і прогріти.
Застеліть деко або форму, в якій плануєте випікати, пергаментом. Руками відщипувати невеликі грудочки сирного тесту і формуйте кульки, розмір - за бажанням, але маленькі крекери виглядають симпатичніше. Вилочкою притисніть кожен кульку пару раз. Надішліть крекери в духовку на 20-25 хвилин. Слідкуйте!
Як тільки верх і низ крекерів підрум'янився, значить вони готові. Зніміть їх і остудіть на решітці. Зберігайте остиглі крекери в паперовому пакеті. Приємного!