Крекери - класика
(покроковий рецепт з фото)
Класичний крекер робиться з листкового тіста з додаванням жиру (масла або сиру). Я пропоную рецепт, де використовується і те й інше. Форму крекеру можна надавати різну.
Такий крекер можна їсти самостійно або використовувати як частину закуски, подаючи до столу крекер з якимось соусом або паштетом. Як приготувати крекери класичні, ви тепер будете знати. Готуйте з задоволенням і пробуйте на здоров'я.
- Борошно - 450 грам
- Плавлений сирок - 250 грам (або 200 гр твердого сиру)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Куряче яйце - 1 штука (для змащення крекеру)
- Вершкове масло - 150-200 грам
- Кунжут, спеції, насіння очищені - За смаком
Необхідно просіяти борошно двічі. До складу крекеру не входить розпушувач. Тому борошно слід добре збити. До борошна додайте сіль, натерте на крупній тертці вершкове масло і сир.
Все змішайте до стану крихти. Влейте молоко. Молока потрібно стільки, щоб маса схопилася. Звичайно, багато що залежить від вологості борошна. Я з гарантією можу ручатися за 100 мл молока, але а інше потрібно додавати по чуть-чуть. У мене пішло десь 150 мл молока. Тісто потрібно добре вимішати руками або міксером і дуже швидко, поки масло не розтануло.
У нас вийде ось таке тісто. Остуджувати або підморожувати його не треба. Розділити тісто 4 частини.
Кожну частину тіста розкачати в пласт по 1 мм завтовшки. За допомогою формочок виріжте печиво.
Лист застелите пергаментом. Викладіть крекер. Змастіть збитим яйцем. Посипте кунжутом (насінням, льоном або спеціями). Розігрійте духовку до 200 градусів.
Запікайте крекер в духовці 12-15 хвилин до легкого рум'янцю. Потім вийміть з духовки. Викладіть в 1 шар на столі і остудіть. Гарячий крекер в купі стає м'яким і зовсім не хрумтить. Крекер повинен охолонути, щоб кожна печенюшка лежала окремо.
Остиглий крекер подавайте до столу. Можна додатково присипати сіллю або спеціями.