Торт «класика»
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати торт "класика" в домашніх умовах дуже просто. Якщо ви любите м'які торти - цей рецепт для вас. Шоколадні коржі в поєднанні з медом і заварним кремом виходять чудовими!
Цей торт - з'єднання медовика і темних коржів. Крем для цього торта готується заварний з додаванням вершкового масла. Часу на приготування цього торта знадобиться близько 3 годин (без урахування просочування торта). В результаті класичний торт виходить м'яким і дуже ніжним.
- Згущене молоко - 200 грам
- Яйця - 4 штуки(2 яйця в тісто)
- Молоко - 1 склянок
- Вершкове масло - 300 грам(100 гр в тісто)
- Борошно - 5 склянок(4 столові ложки в крем)
- Какао - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 1 склянок
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Вершки - 200 грам
1. Приготуємо тісто. Змішайте основні інгредієнти: олія, цукор, мідь, яйця. В окремій ємності змішайте соду або розпушувач з какао. Поставте все на водяну баню і 5 хвилин варіть при постійному помішуванні. Потім всипте суміш соди з какао і активно заважайте, маса повинна збільшитися і світлішими - зніміть з вогню.
2. Введіть борошно і замісіть м'яке, еластичне тісто. Розділіть його на 10 рівних частин і скачайте кульки. Приберіть тісто в холодильник на 1 час.
3. Розкачайте кожен пласт, бажано через плівку, щоб тісто не тріскалися. Випікайте кожен корж при температурі 190 градусів близько 5-7 хвилин.
4. Розітріть яйця з борошном, поступово додайте молоко і згущене молоко. Варіть на паровій бані, постійно помішуючи. Коли крем загусне - зніміть з вогню. Охолодіть крем і збийте його, частинами додаючи вершкове масло. Коли крем стане повітряним - він готовий. Поставте його в холодильник до застигання. Потім введіть в крем збиті вершки, крем готовий до збору торта.
5. Зберіть торт, промащуючи кожен корж кремом. Залиште один корж для прикраси, подрібніть його і присипте торт з усіх боків. Надішліть його в холодильник для просочення мінімум на 3 годину (краще на ніч). Приємного чаювання!