Печиво «Їжачки»
(покроковий рецепт з фото)
Печиво "їжачки" називається так тому, що походить на малесенького їжачка, шоколадного, правда, зі світлими (вафельними) колючками. У кожного "їжачка" - свій характер, тобто. Печиво готується з сюрпризом!
Печиво "їжачки" тане в роті. Воно - смачне, красиво виглядає і стане прикрасою як дитячого, так і дорослого свят. Приготування печива "їжачки" можна розділити на два етапи - випічка печива і приготування шоколадної глазурі. Потім треба просто вмочити печиво в глазурі і обваляти в тертої вафлі.
- Вершкове масло - 380 грам(220 г - для тіста, 160 г - для глазурі)
- Цукор - 2 склянки(1/4 склянки - для тіста)
- Яєчні жовтки - 5 штук (відварені круто)
- Крем - 1/3 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Ваніль - 2 чайних ложки
- Ізюм - 1/2 склянки
- Молоко - 1/2 склянки (для глазурі)
- Какао-порошок - 6 Ст. Ложок (для глазурі)
- Вафля - 220 грам
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Відваріть яйця круто. Остудіть, очистіть і виберіть жовтки. Розімніть жовтки в мисці виделкою (майже до порошку).
2. Блендером збийте вершкове масло з цукром до однорідної кашки.
3. Додайте до цукрово-масляною масою яєчний жовток і продовжуйте збивати.
4. Потім введіть сметану і ваніль. Продовжуйте збивати.
5. В окремій мисочці змішайте соду з борошном, потім суміш введіть в тісто. Перемішайте. Тісто має вийти ніжним і воно не буде липнути до рук.
6. З тіста сформуйте млинець, розміром з "чашечку" столової ложки. Туди вкладіть кілька ягідок родзинок.