Рецепт Печиво «Їжачки» фото

Печиво «Їжачки»
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло , Яєчний жовток
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл , День народження , Фуршет , Новий рік , Різдво
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Печиво"Їжачки" називається так тому, що походить на малесенького їжачка, шоколадного, правда, зі світлими (вафельними) колючками. У кожного"їжачка" - свій характер, тобто. Печиво готується з сюрпризом!

Опис приготування:

Печиво"Їжачки" тане в роті. Воно - смачне, красиво виглядає і стане прикрасою як дитячого, так і дорослого свят. Приготування печива"Їжачки" можна розділити на два етапи - випічка печива і приготування шоколадної глазурі. Потім треба просто вмочити печиво в глазурі і обваляти в тертої вафлі.

  • Вершкове масло - 380 грам(220 г - для тіста, 160 г - для глазурі)
  • Цукор - 2 склянки(1/4 склянки - для тіста)
  • Яєчні жовтки - 5 штук (відварені круто)
  • Крем - 1/3 склянки
  • Борошно - 2 склянки
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Ваніль - 2 чайних ложки
  • Ізюм - 1/2 склянки
  • Молоко - 1/2 склянки (для глазурі)
  • Какао-порошок - 6 Ст. Ложок (для глазурі)
  • Вафля - 220 грам
печиво
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Відваріть яйця круто. Остудіть, очистіть і виберіть жовтки. Розімніть жовтки в мисці виделкою (майже до порошку).
печиво
2. Блендером збийте вершкове масло з цукром до однорідної кашки.
печиво
3. Додайте до цукрово-масляною масою яєчний жовток і продовжуйте збивати.
печиво
4. Потім введіть сметану і ваніль. Продовжуйте збивати.
печиво
5. В окремій мисочці змішайте соду з борошном, потім суміш введіть в тісто. Перемішайте. Тісто має вийти ніжним і воно не буде липнути до рук.
печиво
6. З тіста сформуйте млинець, розміром з"чашечку" столової ложки. Туди вкладіть кілька ягідок родзинок.
печиво
7. "Закрийте" родзинки всередині кульки з тіста.
печиво
8. Приготуйте деко - застелите його пергаментним папером. З усього тесту зліпите кульки з родзинками і викладіть на деко.
печиво
9. Випікайте печиво в розігрітій духовці протягом 12 хвилин. Потім витягуйте і залиште до охолодження.
печиво
10. Поки печиво випікається і остигає, приготуйте глазур. Для цього в сотейнику розтопіть 16 г. Масла, потім додайте півсклянки молока, 6 ст. Ложок какао і приблизно півтори склянки цукру. Все перемішайте.
печиво
11. Доведіть до кипіння майбутню глазур. Гарненько розмішайте і перелийте в широку миску.
печиво
12. Вафлю смолите в комбайні або натріть на тертці.
печиво
13. Кожне печиво умочіть в глазурі. Це можна зробити за допомогою ложки або руками. Кидайте печенько в шоколадну глазур, перевертайте і витягуйте.
печиво
14. З глазурі печиво відправляйте в терту вафлю. Обвалюють його там і викладайте на тарілку до повного охолодження. Складати"їжачків" один на одного можна тільки тоді, коли вони повністю охололи.
печиво
15. Печиво"Їжачки" готово! Смачного!

Схожі рецепти