«Їжачки» з фаршу індички з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 10 хв.
«Їжачки», фрикадельки, тефтелі, м'ясні кульки… Назв цієї страви безліч, але це не змінює його неповторний смак і універсальність. Розповідаю, як приготувати «Їжачки» з фаршу індички з рисом.
Опис приготування:
М'ясну складову можна використовувати будь-яку: курка, свинина, яловичина, телятина, індичка, качка і інші. Мал також можна взяти будь-який. У деяких рецептах рис не додають, але мені з ним більше подобається. Тим більше, що завдяки рису «їжачків» виходить набагато більше, і вони ситніше. Подаю їх з будь-яким гарніром або їм просто з хлібом.
- Фарш індички - 900 грам
- Мал - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Італійська приправа - 1 Чайна ложка
- Бульйон - 4 склянки
- Крохмаль кукурудзяний - 4 Ст. Ложки
- Зелена цибуля - 1 пучок
1. У велику миску кладу фарш індички, промитий рис, вбиваю яйця і за смаком солю, перчу, приправляю сумішшю італійських трав. Перемішую фарш.
2. Роблю великі їжачки (можна і маленькі). З миски беру фарш і скачують кульку розміром з тенісний м'яч.
3. Укладають все кульки в казанок або утятницу. Змішую бульйон з крохмалем і заливаю фрикадельки. Готую 2 години на повільному вогні, обличчя.
4. Готові кульки посипаю дрібно посічений зеленою цибулею або іншою зеленню. Смачного!