Рецепт Їжачки з фаршу і рису фото

Їжачки з фаршу і рису
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш , Крупи , Мал
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви на пару , Їжачки
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Дуже просте, ситне і смачне блюдо! Відмінна ідея нагодувати м'ясом не тільки дорослих, але і дітей. Сподіваюся, що мій варіант їжачків вам сподобається!

Опис приготування:

Приготувати їжачки з фаршу і рису досить просто, блюдо не зажадає від вас особливих кулінарних навичок. Досить з'єднати всі інгредієнти, перемішати і відварити кульки з фаршу на пару. Можна їжачки також запекти в духовці або обсмажити на сковороді і згасити в томатному соусі, який спосіб приготування вибрати, вирішувати вам. Взагалі це блюдо, варіація на тему тефтелей. Єдина відмінність, що рис ми не відварюємо попередньо до готовності, а використовуємо сирої. Ця маніпуляція робить кульки з фаршу не тільки на вигляд із забавними стирчать голочками, але і значно економить час. В цілому їжачки за цим рецептом виходять дуже ніжними, смачними і апетитними. У фарш можна додавати будь-які овочі для різноманітності, у мене сьогодні кабачок, який зробить їжачки не тільки більш корисними, але і додасть їм соковитість.

  • Фарш - 500 грам
  • Мал - 120 грам (довгозерний)
  • Кабачок - 400 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
їжачки з фаршу і рису - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
їжачки з фаршу і рису - фото крок 2
Перекладіть фарш в глибоку миску.
їжачки з фаршу і рису - фото крок 3
Кабачок натріть на дрібній тертці, відіжміть сік, що виділився і додайте до фаршу. Цибуля подрібніть або натріть НЕ тертці з великими отворами і додайте до фаршу з кабачком.
їжачки з фаршу і рису - фото крок 4
У воді розведіть крохмаль і влийте до фаршу. Додайте промитий рис, будь-яку свіжу подрібнену зелень, олія, сіль і спеції за смаком.
їжачки з фаршу і рису - фото крок 5
Добре перемішайте фарш до однорідності.
їжачки з фаршу і рису - фото крок 6
Сформуйте невеликі кульки (розмір вибирайте на ваш розсуд) і викладіть їх в змащений маслом контейнер для варіння на пару. Готуйте на пару близько 50 хвилин. Я готувала в мультиварці, але підійде будь-яка пароварка.
їжачки з фаршу і рису - фото крок 7
Їжачки з фаршу і рису готові.
їжачки з фаршу і рису - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти