Печиво «черепашки»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт печива з пісочного тіста в формі черепашок. Солодкі, розсипчасті, тануть у роті. Завдяки своїм зовнішнім виглядом їх точно оцінять діти. Ідеально підійдуть для вечірнього чаювання в колі сім'ї.
Докладніше, як приготувати печиво "черепашки", я розповім нижче. Замість какао-порошку можна використовувати чай матчу, тоді печиво вийде зеленого кольору. Дана кількість інгредієнтів розраховане на 6 штук печива великого розміру.
- Маргарин - 90 грам
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Цукрова пудра - 75 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 1/2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Ванілін - 1 щіпка
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1, 5 склянки
- Шоколад - 5 грам
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі інгредієнти.
Збийте за допомогою міксера рослинне масло, маргарин і цукрову пудру.
Додайте щіпку солі, ванілін, крохмаль і розпушувач, ще раз перемішайте. Потім поступово почніть всипати борошно. Замісити однорідне тісто.
Розділити тісто на дві частини. В одну частину додайте какао-порошок, гарненько вимісити до однорідного кольору.
З коричневої частини скачайте 6 круглих панцирів. Зубочисткою зробіть на них візерунок ґрати. З білої частини скачайте 6 овалів розміром, як волоський горіх і 24 кульки розміром, в funduk.
Викладіть на пергамент ніжки і голови черепашок, зверху на них покладіть панцир. Частини печива ніяк спеціально не потрібно скріплювати. Випікайте печиво 15-18 хвилин при температурі 175-180 градусів. Потім дістаньте з духовки і залиште на деку остигати.
Розтопіть шматочок шоколадки. За допомогою кулінарної кисті намалюйте черепашкам очі.
Печиво "черепашки" готово, смачного!