Печінковий торт з манкою
(покроковий рецепт з фото)
Ситний, смачний і головне корисний печінковий торт з манкою хочу навчити вас готувати. Ніякого майонезу і зайвого жиру, простий процес і чудовий результат! Запам'ятовуйте рецепт і повторіть.
Я хочу запропонувати вам зробити печінковий тортик, запечений в духовці. Він виходить набагато ніжніше і смачніше. В якості прошарку я використовувала смажені цибулю з морквою і гриби, але ви можете експериментувати, додаючи інші інгредієнти. Манна крупа надає текстуру печеночному Коржу, але при цьому абсолютно не відчувається на смак. Така закуска чудово впишеться в щоденне або в святкове меню.
- Печінка - 500 грам
- Гриби - 100-150 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Манька - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Складові, які нам знадобляться. Печінка в даному випадку куряча, але ви можете взяти і свинячу або яловичу.
Печінка вимийте, обсушити, очистіть і подрібніть в блендері або через м'ясорубку.
Додайте сметану. Можна використовувати і молоко, але мені сметана подобається більше.
Vbeyte яйця.
Всипте манку.
Посоліть і поперчіть за смаком.
Все ретельно перемішайте і залиште на 20 хвилин.
За цей час можна зайнятися начинкою. Очистіть і подрібніть цибулю, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі до рум'яності.
На окремій сковороді обсмажте нарізані скибочками гриби.
Тепер можна зайнятися складанням тортика. На дно жароміцної форми (я застелила пергаментом, щоб зручніше було тортик діставати з форми) вилийте приблизно третину печінки.
Розподіліть гриби.
Знову печінку.
Рівним шаром викладіть обсмажені овочі.
Зверху вилийте останню частину печінки і відправте форму в розігріту до 190 градусів духовку. Запікайте тортик до готовності (перевіряйте на сірник або зубочистку) близько 30-45 хвилин.
Готовий печінковий торт з манкою прикрасьте перед подачею тертим сиром, зеленню, скибочками помідора. Смачного!