Рецепт Печінковий торт з манкою фото

Печінковий торт з манкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Крупи , Печінка , Манька
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ситний, смачний і головне корисний печінковий торт з манкою хочу навчити вас готувати. Ніякого майонезу і зайвого жиру, простий процес і чудовий результат! Запам'ятовуйте рецепт і повторіть.

Опис приготування:

Я хочу запропонувати вам зробити печінковий тортик, запечений в духовці. Він виходить набагато ніжніше і смачніше. В якості прошарку я використовувала смажені цибулю з морквою і гриби, але ви можете експериментувати, додаючи інші інгредієнти. Манна крупа надає текстуру печеночному Коржу, але при цьому абсолютно не відчувається на смак. Така закуска чудово впишеться в щоденне або в святкове меню.

  • Печінка - 500 грам
  • Гриби - 100-150 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Яйце - 2 штуки
  • Крем - 2-3 Ст. Ложок
  • Манька - 3 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
печінковий торт з манкою - фото крок 1
Складові, які нам знадобляться. Печінка в даному випадку куряча, але ви можете взяти і свинячу або яловичу.
печінковий торт з манкою - фото крок 2
Печінка вимийте, обсушити, очистіть і подрібніть в блендері або через м'ясорубку.
печінковий торт з манкою - фото крок 3
Додайте сметану. Можна використовувати і молоко, але мені сметана подобається більше.
печінковий торт з манкою - фото крок 4
Vbeyte яйця.
печінковий торт з манкою - фото крок 5
Всипте манку.
печінковий торт з манкою - фото крок 6
Посоліть і поперчіть за смаком.
печінковий торт з манкою - фото крок 7
Все ретельно перемішайте і залиште на 20 хвилин.
печінковий торт з манкою - фото крок 8
За цей час можна зайнятися начинкою. Очистіть і подрібніть цибулю, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі до рум'яності.
печінковий торт з манкою - фото крок 9
На окремій сковороді обсмажте нарізані скибочками гриби.
печінковий торт з манкою - фото крок 10
Тепер можна зайнятися складанням тортика. На дно жароміцної форми (я застелила пергаментом, щоб зручніше було тортик діставати з форми) вилийте приблизно третину печінки.
печінковий торт з манкою - фото крок 11
Розподіліть гриби.
печінковий торт з манкою - фото крок 12
Знову печінку.
печінковий торт з манкою - фото крок 13
Рівним шаром викладіть обсмажені овочі.
печінковий торт з манкою - фото крок 14
Зверху вилийте останню частину печінки і відправте форму в розігріту до 190 градусів духовку. Запікайте тортик до готовності (перевіряйте на сірник або зубочистку) близько 30-45 хвилин.
печінковий торт з манкою - фото крок 15
Готовий печінковий торт з манкою прикрасьте перед подачею тертим сиром, зеленню, скибочками помідора. Смачного!

Схожі рецепти