Печінковий торт з курячої печінки
(покроковий рецепт з фото)
Ця закуска - частий гість на святковому столі. Такий тортик можна приготувати заздалегідь, поставити в пакет, і він прекрасно простоїть пару годин в холодильнику і стане ще смачніше!
Для печінкового торта приготуйте печінкові коржі. Зробіть начинку з лука і моркви. Приготуйте майонез з часником для змащування коржів, і приступайте до складання торта. Дайте йому настоятися годину, потім прикрасьте - і на стіл! хай щастить!
- Куряча печінка - 500 грам
- Борошно пшеничне - 0, 5 склянки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Лук великий - 2-3 штук (для начинки)
- Морква велика - 2-3 штук (для начинки)
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок (для смаження начинки і коржів)
- Часник - 1-2 зубчиків (для змазування коржів)
- Майонез - 100 грам (для змазування коржів)
- Сир твердий - 30 грам (для прикраси)
Приготуйте продукти для коржів і начинки торта. По ходу рецепта я буду уточнювати, скільки чого потрібно в коржі, начинку або для змащування і смаження, щоб було зрозуміліше.
Півкіло печінки промитої курячої кладемо в блендер і подрібнюємо до однорідної маси.
Додаємо 2 ст.Л сметани, 2 яйця, сіль, перець чорний мелений і половину склянки борошна. Знову включаємо блендер.
Тісто для коржів готове. Переходимо до смаження.
Розігрійте сковороду, масло лити не потрібно, просто силіконової пензликом трохи змастіть. Викладайте тісто, рівномірно розподіляючи його по поверхні сковороди. Смажте на повільному вогні.
Як тільки одна сторона стане світлішати, переверніть коржик і смажте з іншого боку до коричневого кольору. І так далі, поки не закінчиться тісто.
Приготуйте овочі для начинки. Цибулю і моркву беріть великі або більше, щоб начинки було багато в торті. Очищені овочі подрібніть: цибуля поріжте, моркву натріть на крупній тертці. Вогонь на 3-4 ст.Л рослинного масла.
Майонез (100 м) змішайте з двома зубчиками часнику, можна додати дрібку перцю меленого.
Трохи остиглий корж змастіть майонезом з часником.
Зверху розподіліть трохи начинки.
І так продовжуйте, поки не закінчаться начинка і коржі. У мене коржі маленького діаметра, тому вийшло 2 тортика.
Дайте тортика постояти і просочитися трохи (хоча б годинку). Потім прикрасьте тертим сиром, зеленню, ягодами. Готово!