Рецепт Печінковий торт з курячої печінки фото

Печінковий торт з курячої печінки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Птах , Курка , Печінка , Куряча печінка
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ця закуска - частий гість на святковому столі. Такий тортик можна приготувати заздалегідь, поставити в пакет, і він прекрасно простоїть пару годин в холодильнику і стане ще смачніше!

Опис приготування:

Для печінкового торта приготуйте печінкові коржі. Зробіть начинку з лука і моркви. Приготуйте майонез з часником для змащування коржів, і приступайте до складання торта. Дайте йому настоятися годину, потім прикрасьте - і на стіл! хай щастить!

  • Куряча печінка - 500 грам
  • Борошно пшеничне - 0, 5 склянки
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Яйце - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Лук великий - 2-3 штук (для начинки)
  • Морква велика - 2-3 штук (для начинки)
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок (для смаження начинки і коржів)
  • Часник - 1-2 зубчиків (для змазування коржів)
  • Майонез - 100 грам (для змазування коржів)
  • Сир твердий - 30 грам (для прикраси)
печінковий торт з курячої печінки - фото крок 1
Приготуйте продукти для коржів і начинки торта. По ходу рецепта я буду уточнювати, скільки чого потрібно в коржі, начинку або для змащування і смаження, щоб було зрозуміліше.
печінковий торт з курячої печінки - фото крок 2
Півкіло печінки промитої курячої кладемо в блендер і подрібнюємо до однорідної маси.
печінковий торт з курячої печінки - фото крок 3
Додаємо 2 ст.Л сметани, 2 яйця, сіль, перець чорний мелений і половину склянки борошна. Знову включаємо блендер.
печінковий торт з курячої печінки - фото крок 4
Тісто для коржів готове. Переходимо до смаження.
печінковий торт з курячої печінки - фото крок 5
Розігрійте сковороду, масло лити не потрібно, просто силіконової пензликом трохи змастіть. Викладайте тісто, рівномірно розподіляючи його по поверхні сковороди. Смажте на повільному вогні.
печінковий торт з курячої печінки - фото крок 6
Як тільки одна сторона стане світлішати, переверніть коржик і смажте з іншого боку до коричневого кольору. І так далі, поки не закінчиться тісто.
печінковий торт з курячої печінки - фото крок 7
Приготуйте овочі для начинки. Цибулю і моркву беріть великі або більше, щоб начинки було багато в торті. Очищені овочі подрібніть: цибуля поріжте, моркву натріть на крупній тертці. Вогонь на 3-4 ст.Л рослинного масла.
печінковий торт з курячої печінки - фото крок 8
Майонез (100 м) змішайте з двома зубчиками часнику, можна додати дрібку перцю меленого.
печінковий торт з курячої печінки - фото крок 9
Трохи остиглий корж змастіть майонезом з часником.
печінковий торт з курячої печінки - фото крок 10
Зверху розподіліть трохи начинки.
печінковий торт з курячої печінки - фото крок 11
І так продовжуйте, поки не закінчаться начинка і коржі. У мене коржі маленького діаметра, тому вийшло 2 тортика.
печінковий торт з курячої печінки - фото крок 12
Дайте тортика постояти і просочитися трохи (хоча б годинку). Потім прикрасьте тертим сиром, зеленню, ягодами. Готово!

Схожі рецепти