Печінковий торт класичний
(покроковий рецепт з фото)
Печінковий торт класичний - це блюдо, яке, мабуть, хоча б раз в житті готувала кожна господиня. Він надзвичайно популярний на просторах нашої батьківщини і в інших пострадянських країнах.
Якщо ви вирішили дізнатися, як приготувати печінковий торт класичний, то прочитайте цей рецепт. У ньому описано, як просто приготувати відмінний печінковий тортик. Саме так його робили наші мами і бабусі. Всього кілька інгредієнтів - і у вас буде готовий вечерю для всієї родини.
- Печінка яловича - 500 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець, майонез - За смаком
Морковочку поскоблите ножем і гарненько вимийте під проточною водою. Натріть її на крупній тертці. У сковорідку влийте рослинне масло без запаху, розігрійте його на плиті, викладіть в сковорідку морквину.
Тепер все те ж саме потрібно зробити і з цибулею. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно нарубати і обсмажити на окремій сковорідці до золотистого кольору.
Печінка краще вибирати яловичу, вона більш корисна і смачна. Обдайте печінку окропом, тоді її буде дуже легко очистити від плівочок. Пропустіть печінку через м'ясорубку або подрібнити блендером до однорідного стану.
До печінки всипте борошно, сіль і poperčite. Ви можете додати будь-які приправи або спеції на свій смак. Також викладіть до печінки одну третину від усього смаженого лука.
Візьміть невелику сковорідку (ідеально підійде для млинців), викладайте на неї сиру печінку, попередньо змастивши сковороду рослинною олією. Випікайте млинці по п'ять хвилин з двох сторін.
З отриманих млинчиків зберіть тортик, перемазуючи печінкові коржики майонезом і викладаючи на кожен шар по чуть-чуть смаженої цибулі і моркви. Прикрасьте тортик на свій розсуд. Поставте в холодильник на пару годин, щоб він просочився.