Печінковий паштет класичний
(покроковий рецепт з фото)
Для класичного паштету допускається використання горіхів і ароматних трав. Я не стала відступати від рецепта, додала мускатний горіх і чорний мелений перець, сіль. Подається охолодженим! пробуйте!
Якщо хочете спробувати смачний печінковий паштет, тоді загляньте сюди. Я із задоволенням розповім, як приготувати печінковий паштет класичний. Для нього я купила свіжу курячу печінку, підійде і індичих, і овочі. Зі спецій знадобиться мускатний горіх, чорний перець і сіль.
- Печінка куряча - 700 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Вершкове масло - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Мускатний горіх - 1-2 Щепоток
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
Підготуйте овочі та печінку. Щоб печінка не гірчить, її потрібно вимочити в воді або молоці хвилин 20. Також гарненько огляньте її, якщо є жовтувато-зеленуваті плями на поверхні, це означає, що розлилася жовч, такі частини краще видалити. Овочі очистіть від шкірки, вимийте. Масло вершкове дістаньте з холодильника, залиште при кімнатній температурі.
Печінка відкиньте на сито, щоб пішла зайва волога. Розігрійте рослинне масло і обсмажте печінку до готовності.
Цибулю і моркву поріжте на не великі шматочки, обсмажте на іншій сковороді на рослинному маслі до готовності.
З'єднайте печінку з овочами, приправити сіллю, поперчіть і додайте пару пучок мускатного горіха. Перекрутіть через м'ясорубку два-три рази печінку з овочами, поки паштет не стане однорідним.
Додайте м'яке вершкове масло в теплий паштет. Перемішайте добре, щоб масло повністю розчинилося.
Готовий паштет розкладіть по банках, накрийте кришками і відправте в холодильник на 2 годину. Печінковий паштет класичний готовий! приємного!