Рецепт Печінковий паштет класичний фото

Печінковий паштет класичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Птах , Курка , Куряча печінка
Рецепти без шкоди
На полуденок , Для дітей , На природу , На святковий стіл , На сніданок
Паштети
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Для класичного паштету допускається використання горіхів і ароматних трав. Я не стала відступати від рецепта, додала мускатний горіх і чорний мелений перець, сіль. Подається охолодженим! пробуйте!

Опис приготування:

Якщо хочете спробувати смачний печінковий паштет, тоді загляньте сюди. Я із задоволенням розповім, як приготувати печінковий паштет класичний. Для нього я купила свіжу курячу печінку, підійде і індичих, і овочі. Зі спецій знадобиться мускатний горіх, чорний перець і сіль.

  • Печінка куряча - 700 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Мускатний горіх - 1-2 Щепоток
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
печінковий паштет класичний - фото крок 1
Підготуйте овочі та печінку. Щоб печінка не гірчить, її потрібно вимочити в воді або молоці хвилин 20. Також гарненько огляньте її, якщо є жовтувато-зеленуваті плями на поверхні, це означає, що розлилася жовч, такі частини краще видалити. Овочі очистіть від шкірки, вимийте. Масло вершкове дістаньте з холодильника, залиште при кімнатній температурі.
печінковий паштет класичний - фото крок 2
Печінка відкиньте на сито, щоб пішла зайва волога. Розігрійте рослинне масло і обсмажте печінку до готовності.
печінковий паштет класичний - фото крок 3
Цибулю і моркву поріжте на не великі шматочки, обсмажте на іншій сковороді на рослинному маслі до готовності.
печінковий паштет класичний - фото крок 4
З'єднайте печінку з овочами, приправити сіллю, поперчіть і додайте пару пучок мускатного горіха. Перекрутіть через м'ясорубку два-три рази печінку з овочами, поки паштет не стане однорідним.
печінковий паштет класичний - фото крок 5
Додайте м'яке вершкове масло в теплий паштет. Перемішайте добре, щоб масло повністю розчинилося.
печінковий паштет класичний - фото крок 6
Готовий паштет розкладіть по банках, накрийте кришками і відправте в холодильник на 2 годину. Печінковий паштет класичний готовий! приємного!

Схожі рецепти