Печінковий паштет з яйцями
(покроковий рецепт з фото)
Паштет з яловичої печінки і овочів не тільки смачний, але і корисний. Подамо паштет у вигляді рулету з перепелиними яйцями в середині. Таку закуску готувати легко, а подати можна до святкового столу.
Паштет за цим рецептом виходить легким і смачним, так як в основі тільки печінку і овочі, без додавання сала або жиру. Такий паштет смачний і в теплому, і в холодному вигляді.
- Печінка яловича - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйця перепелині - 7-10 штук
- Лист лавровий - 2 штуки
- Чебрець - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Олія соняшникова - 1-2 Ст. Ложок
Підготуємо інгредієнти.
Печінка нарізаємо шматками і обсмажуємо на соняшниковій олії пару хвилин.
До печінки додаємо цибулю і моркву, порізані крупно.
Готуємо всі разом на малому вогні під кришкою близько 25 хвилин. Для смаку додаємо лавровий лист, чебрець, сіль і перець.
Після приготування лавровий лист і гілочки чебрецю прибираємо.
Після приготування лавровий лист і гілочки чебрецю прибираємо.
Печінка з овочами пропускаємо через м'ясорубку.
На харчову плівку або фольгу викладаємо паштет, як на фото. По центру робимо поглиблення.
Перепелині яйця відварюємо, чистимо і викладаємо на паштет.
На яйця викладаємо паштет, так щоб їх повністю закрити.
Паштет з яйцями загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 20 хвилин.
Паштет з яйцями загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 20 хвилин.
Нарізаємо паштет ножем з тонким лезом. Ніж попередньо змащуємо олією, щоб до нього не приставав паштет.
Викладаємо закуску на плоску тарілку.
Для оформлення можна використовувати листочки петрушки і калину. Смачного!