Печінка яловича по-строгановски
(покроковий рецепт з фото)
Хочу з вами поділитися рецептом, як приготувати печінку яловичу по-строгановски. Печінка, порізана тонкими скибочками, приготована під сметанним соусом, виходить неймовірно смачною.
Таке м'ясне блюдо чудово доповнить будь-який гарнір з круп, овочів або макаронних виробів. Печінка виходить дуже ніжною і (благодаря такому соусу) без специфічного смаку. Перед приготуванням печінки дуже рекомендую залишити її у воді на 40-60 хвилин. Таким способом печінку віддасть гіркоту. Якщо ви любитель ароматних трав і спецій, в соус можете додати трохи приправ і часник. Так само під час гасіння рекомендую додати дрібку солі. Завдяки їй печінку стане м'якою і ніжною і вбере всі смаки і аромати ваших улюблених прянощів.
- Печінка яловича - 650 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Крем - 200 грам
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 50 грам
- Вода - 300 мілілітрів (або бульйон)
- Сіль - За смаком
Промийте печінку під холодною проточною водою, зачистите від плівок і прожилок і наріжте невеликими шматочками.
Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.
В окремій невеликій ємності змішайте борошно і сіль. Обваляйте в борошняної суміші кожен шматочок печінки так, щоб він був повністю покритий з усіх боків.
У розігріту з маслом сковороду відправляйте смажитися цибулю до напівготовності, після чого перекладіть його в окрему ємність. У сковороду відправте печінку, обсмажуйте її протягом 8-10 хвилин. Тепер до печінки відправте пасеровану цибулю і перемішайте.
У сковороду влийте кип'ячену воду або бульйон, зменшіть вогонь до мінімуму і залиште гаситися 8-10 хвилин.
Через відведений час до печінки додайте сметану. Слідкуйте за тим, щоб соус не сильно кипів і, час від часу помішуючи, протушкувати ще 5 хвилин.