Печінка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати печінку в духовці. Це зовсім не банальний рецепт, він допоможе перетворити таке, можливо, банальні речі блюдо як печінка, в складне і вишукане блюдо.
Таке блюдо можна приготувати на звану вечерю і здивувати всіх своїх гостей, а мій покроковий рецепт покаже вам, як приготувати смачне м'ясо до будь-якого гарніру.
До печінки відмінно підійде гарнір з картопляного пюре і салат зі свіжих овочів на оливковій олії.
Перед подачею прикрасьте печінку зернами граната.
Смачного!
- Яловича печінка - 6 скибочок
- Бекон - 6 скибочок
- Цибуля - 2 скибочки (великих)
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Червоне сухе вино - 1/2 склянки
- Петрушка - 1/4 склянки (нарізати)
- Лавровий лист - 1 штука
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1/2 склянки
- Вода - 1/2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - - За смаком
1
Розігрійте духовку до 180С.
2
На дно форми викладіть половину дрібно нарізаного бекону, зверху - півкільця цибулі (1 шт.), викладіть решту бекону і залийте розтопленим маслом.
3
Додайте вино, петрушку, лавровий лист, чебрець, сіль, перець і 1/2 склянки води.
4
Накрийте і запікайте протягом 30 хвилин.
5
Печінка обваляйте в борошні, викладіть шматочки на спраглі бекон, накрийте фольгою і запікайте 30 хвилин, далі зніміть фольгу і запікайте ще 10 хв.