Печінка індички в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися, як приготувати печінку індички в духовці? Прочитайте цей рецепт. Це ніжний м'ясний делікатес. По суті, ми будемо готувати шашлик з печінки в домашніх умовах. Незвичайне смачна страва.
Якщо немає часу чи бажання, печінку годі й вимочувати в молоці. Однак це додає їй неймовірну м'якість і видаляє мінімально присутню гіркоту.
Таку печінку дуже смачно їсти з вершковими або сметанним соусом і підливками з відвареною картоплею на гарнір.
- Печінка індички в духовці - 1 кілограм
- Цибулини - 3 штуки (невеликі)
- Сало - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Молоко - 0, 5 L
Перш за все вимийте і наріжте печінку індички на шматочки розміром не більше сірникової коробки. Залийте м'ясо свіжим молоком, залиште його маринуватися на 30 хвилин.
Тим часом очистіть і наріжте не дуже тонкими півкільцями цибулю. Оскільки печінка індички дуже ніжна, цибуля можна ошпарити окропом, щоб він не перебивав смак м'яса.
Сало краще брати без м'ясних прожилок, так як воно нам потрібно для жирності і соковитості страви. Сало з м'ясними прошарками при запіканні в духовці може стати твердим. Ріжемо шматочок на тонкі скибочки.
Зливаємо молоко, висушуємо печінку. Дістаємо деко, застилає його харчовою фольгою. Якщо у вас є невеликі шампури або дерев'яні шпажки, то краще нанизати на них по черзі шматочки печінки, порт і Сало. Якщо шампурів і шпаг немає, просто викладіть всі інгредієнти на деко рядами, чергуючи їх.
Запікається блюдо в духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин. Після цього шампура або шпажки треба перевернути. При їх відсутності просто переверніть шматочки м'яса виделкою і залиште в духовці ще на 15 хвилин. Як і шашлик, який готується на вугіллі, цей можна перевірити на готовність, надрізавши ножем і спробувавши.