Печінка з яблуками в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальне спекотне для святкового столу. Правильно приготовлена печінку - це смачне, корисне і ситне блюдо. А допоможе в цьому переконається простий рецепт печінки з яблуками в духовці.
Печінка в духовці може вийде дуже соковитою і смачною, якщо її попередньо правильно приготувати. Так, ми замочуємо її в молоці, а потім обсмажуємо. Для приготування печінки з яблуками в духовці також я додаю невелику жменю журавлини (можна замороженої), щоб надати пікантний кислий смак. Особливо присмак стане помітний, якщо яблука солодкі.
- Печінка - 700 грам
- Яблука - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Молоко - 1 Склянка
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 10 грам
- Сир, спеції - За смаком
- Журавлина - 50 грам
Печінка порізати на смужки, залити молоком на півгодини. Потім молоко злити, посолити і поперчити, можна сухим часником посипати.
У маслі обсмажте цибулю до золотистого кольору.
Лук відкладіть, на сковорідку відправляємо печінку.
Печінка обсмажуємо хвилин 8. Яблука тим часом ріжемо кільцями, серцевину вирізаємо.
Окремо обсмажте злегка яблука в оливковій олії.
Змішайте печінку з цибулею і журавлиною. Дайте постояти хвилин 5.
Форму для запікання змащуємо маслом, викладаємо спочатку яблука, потім печінку, знову яблука. Запікаємо при 180 З хвилин 15-20.
Ось печінку з яблуками в духовці і готова! Смачного!
Ось печінку з яблуками в духовці і готова! Смачного!