Рецепт Печінка з яблуками фото

Печінка з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо, Субпродукти, Фрукти, Яловичина, Яблука, Печінка, Яловича печінка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Якщо ви теж любите несподівані поєднання м'ясних продуктів з фруктами, то рецепт приготування печінки з яблуками буде вам до смаку. Такий печінки ви ще не пробували, це точно!

Втім, це російській людині поєднання печінки і яблук здається незвичним, а ось німці таку печінку тріскають за милу душу вже багато століть - вона в Німеччині мало не національним блюдом вважається! І в даному випадку, то, що німцеві добре, нам теж не зашкодить - печінку з яблуками виходить соковита, м'яка, просочена яблучним ароматом… встояти неможливо!

  • Печінка яловича - 0, 5 кілограма
  • Яблука - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Сухе червоне вино - 3 Ст. Ложки (можна замінити 50% сумішшю яблучного оцту з водою)
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком
печінка з яблуками - фото крок 1
Pechenku PIME, обсушуємо серветкою, очищаємо від плівок і нарізаємо невеликими шматочками.
печінка з яблуками - фото крок 2
Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями.
печінка з яблуками - фото крок 3
Яблука вимити, обсушити і нарізати кубиками або часточками - як вам більше подобається.
печінка з яблуками - фото крок 4
Розігріти в сковороді рослинне масло і швидко - 1-2 хвилини - обсмажити печінку.
печінка з яблуками - фото крок 5
Додати яблука і цибуля, перемішати. Обсмажувати протягом 5 хвилин.
печінка з яблуками - фото крок 6
Додати сіль, перець, влити вино, перемішати. Накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні ще хвилин 5-7.
печінка з яблуками - фото крок 7
Готового блюда дати трохи "дійти" під кришкою, після чого подавати на стіл, гарнірувати картопляним пюре, відвареним рисом або зеленим салатом.
Ну ось, тепер ви знаєте, як приготувати печінку з яблуками. Погодьтеся, це зовсім нескладно і ДУЖЕ смачно! :)

Схожі рецепти