Печінка з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви теж любите несподівані поєднання м'ясних продуктів з фруктами, то рецепт приготування печінки з яблуками буде вам до смаку. Такий печінки ви ще не пробували, це точно!
Втім, це російській людині поєднання печінки і яблук здається незвичним, а ось німці таку печінку тріскають за милу душу вже багато століть - вона в Німеччині мало не національним блюдом вважається! І в даному випадку, то, що німцеві добре, нам теж не зашкодить - печінку з яблуками виходить соковита, м'яка, просочена яблучним ароматом… встояти неможливо!
- Печінка яловича - 0, 5 кілограма
- Яблука - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Сухе червоне вино - 3 Ст. Ложки (можна замінити 50% сумішшю яблучного оцту з водою)
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
Pechenku PIME, обсушуємо серветкою, очищаємо від плівок і нарізаємо невеликими шматочками.
Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями.
Яблука вимити, обсушити і нарізати кубиками або часточками - як вам більше подобається.
Розігріти в сковороді рослинне масло і швидко - 1-2 хвилини - обсмажити печінку.
Додати яблука і цибуля, перемішати. Обсмажувати протягом 5 хвилин.
Додати сіль, перець, влити вино, перемішати. Накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні ще хвилин 5-7.
Готового блюда дати трохи "дійти" під кришкою, після чого подавати на стіл, гарнірувати картопляним пюре, відвареним рисом або зеленим салатом.
Ну ось, тепер ви знаєте, як приготувати печінку з яблуками. Погодьтеся, це зовсім нескладно і ДУЖЕ смачно! :)
Ну ось, тепер ви знаєте, як приготувати печінку з яблуками. Погодьтеся, це зовсім нескладно і ДУЖЕ смачно! :)