Рецепт Печінка свиняча зі сметаною фото

Печінка свиняча зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Печінка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Сьогодні розповім, як приготувати печінку свинячу зі сметаною. Це поширене і улюблене багатьма страви, яке, як правило, подають до буденного обіду або вечері з різними гарнірами і овочами.

До такої страви відмінно як гарнір підходять крупи і пюре. Мої фаворити - гречка і картопляне пюре. Люблю готувати таким чином печінку за швидкість і простоту. Всього якихось хвилин 20 - і вечеря готова. Якщо хочете, можете печінку заздалегідь відмочити в молоці, наприклад.

  • Печінка свиняча - 0, 5-1 кілограма
  • Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
  • Вершкове масло - 0, 5 штуки (пачки)
  • Крем - 0, 5 склянки (склянка - 250 мл
    )
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Гострий перець - За смаком (опціонально)
1
Помийте і очистіть від плівочок свинячу печінку.
2
Цибулю очистіть, обполосніть під проточною водою і наріжте четвертькольцами.
3
Наріжте поздовжніми шматочками товщиною приблизно 2, 5 см.
4
Кожен шматочок печінки посоліть і поперчіть з двох сторін. Гострий перець, якщо не любите, можна не додавати.
5
На розігрітій сковороді розтопіть вершкове масло.
6
Обсмажте спершу до м'якості і апетитного рум'янцю нарізану цибулю.
7
Як тільки цибулька буде готовий, викладіть його на тарілку і відставте поки в сторону.
8
Тепер будемо готувати безпосередньо печінку. Обсмажуємо її по 7-8 хвилин на великому вогні з двох сторін.
9
Як тільки підійде до кінця час обсмажування печінки з другого боку, викладіть зверху цибулька. Акуратно перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися по всій сковороді.
10
Додайте до печінки і цибулі сметану. Акуратно розподіліть її по печінці. На маленькому вогні потримайте все на протязі 5 хвилин.
11
Потім шматочки печінки переверніть і з другої сторони потримайте ще міну 5.
12
Потім готову печінку викладіть на тарілку, а зверху полийте сметанно-цибульним соусом. Готово! Смачного!

Схожі рецепти