Смажена свиняча печінка
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Щоб смажена свиняча печінка вийшла м'якою, є один невеликий секрет, про який я розповім далі. За таким принципом можна готувати яловичу або телячу печінку. Смажиться вона на сковороді швидко.
Опис приготування:
Дуже люблю готувати печінку за цим рецептом. Сметана тут грає свою роль. За таким принципом можна готувати і яловичу печінку. На гарнір добре приготувати будь-яку кашу або картопляне пюре, а також можна подати свіжі овочі і зелень.
- Свиняча печінка - 700-800 грам
- Цибуля - 1-2 штуки
- Борошно - 100 грам
- Крем - 150 грам
1. Свиняча печінка готується швидко. Її не потрібно маринувати або відбивати. Зніміть зі злегка замороженої печінки плівку і вона під час смаження буде м'якше.
2. Наріжте печінку на шматочки бажаного розміру, промийте і дайте стекти зайвої рідини. Щоб шматочки вийшли рівними - нарізайте злегка заморожену печінку.
3. Обваляйте кожен шматочок у борошні і відправте їх смажитися на рослинній олії. Солити і приправляти потрібно в кінці, щоб печінка не була жорсткою.
4. На окремій сковороді обсмажте нарізаний півкільцями цибулю. Я взяла червону цибулю - він солодкий і добре поєднується з печінкою.
5. Коли цибуля буде готовий, відправте його до печінки і залийте все сметаною. Можна додати трохи води. Тепер саме час посолити і приправити, після чого печінку потрібно гасити на слабкому вогні близько 15 хвилин. Завдяки сметані печінка стає м'якше і ніжніше.
6. Подається смажена свиняча печінка в гарячому вигляді з підливою. Можна приготувати будь-який гарнір: картопляне пюре або кашу. Смачного!