Смажена свиняча печінка
(покроковий рецепт з фото)
Щоб смажена свиняча печінка вийшла м'якою, є один невеликий секрет, про який я розповім далі. За таким принципом можна готувати яловичу або телячу печінку. Смажиться вона на сковороді швидко.
Дуже люблю готувати печінку за цим рецептом. Сметана тут грає свою роль. За таким принципом можна готувати і яловичу печінку. На гарнір добре приготувати будь-яку кашу або картопляне пюре, а також можна подати свіжі овочі і зелень.
- Свиняча печінка - 700-800 грам
- Цибуля - 1-2 штуки
- Борошно - 100 грам
- Крем - 150 грам
1. Свиняча печінка готується швидко. Її не потрібно маринувати або відбивати. Зніміть зі злегка замороженої печінки плівку і вона під час смаження буде м'якше.
2. Наріжте печінку на шматочки бажаного розміру, промийте і дайте стекти зайвої рідини. Щоб шматочки вийшли рівними - нарізайте злегка заморожену печінку.
3. Обваляйте кожен шматочок у борошні і відправте їх смажитися на рослинній олії. Солити і приправляти потрібно в кінці, щоб печінка не була жорсткою.
4. На окремій сковороді обсмажте нарізаний півкільцями цибулю. Я взяла червону цибулю - він солодкий і добре поєднується з печінкою.
5. Коли цибуля буде готовий, відправте його до печінки і залийте все сметаною. Можна додати трохи води. Тепер саме час посолити і приправити, після чого печінку потрібно гасити на слабкому вогні близько 15 хвилин. Завдяки сметані печінка стає м'якше і ніжніше.
6. Подається смажена свиняча печінка в гарячому вигляді з підливою. Можна приготувати будь-який гарнір: картопляне пюре або кашу. Смачного!