Рецепт Смажена свиняча печінка фото

Смажена свиняча печінка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Печінка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Щоб смажена свиняча печінка вийшла м'якою, є один невеликий секрет, про який я розповім далі. За таким принципом можна готувати яловичу або телячу печінку. Смажиться вона на сковороді швидко.

Дуже люблю готувати печінку за цим рецептом. Сметана тут грає свою роль. За таким принципом можна готувати і яловичу печінку. На гарнір добре приготувати будь-яку кашу або картопляне пюре, а також можна подати свіжі овочі і зелень.

  • Свиняча печінка - 700-800 грам
  • Цибуля - 1-2 штуки
  • Борошно - 100 грам
  • Крем - 150 грам
смажена свиняча печінка - фото крок 1
1. Свиняча печінка готується швидко. Її не потрібно маринувати або відбивати. Зніміть зі злегка замороженої печінки плівку і вона під час смаження буде м'якше.
смажена свиняча печінка - фото крок 2
2. Наріжте печінку на шматочки бажаного розміру, промийте і дайте стекти зайвої рідини. Щоб шматочки вийшли рівними - нарізайте злегка заморожену печінку.
смажена свиняча печінка - фото крок 3
3. Обваляйте кожен шматочок у борошні і відправте їх смажитися на рослинній олії. Солити і приправляти потрібно в кінці, щоб печінка не була жорсткою.
смажена свиняча печінка - фото крок 4
4. На окремій сковороді обсмажте нарізаний півкільцями цибулю. Я взяла червону цибулю - він солодкий і добре поєднується з печінкою.
смажена свиняча печінка - фото крок 5
5. Коли цибуля буде готовий, відправте його до печінки і залийте все сметаною. Можна додати трохи води. Тепер саме час посолити і приправити, після чого печінку потрібно гасити на слабкому вогні близько 15 хвилин. Завдяки сметані печінка стає м'якше і ніжніше.
смажена свиняча печінка - фото крок 6
6. Подається смажена свиняча печінка в гарячому вигляді з підливою. Можна приготувати будь-який гарнір: картопляне пюре або кашу. Смачного!

Схожі рецепти