Печінка свиняча в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Великою популярністю серед кулінарів користується куряча печінка, індичих або яловича, а ось свинячу печінку не особливо шанують. А ось і даремно. Я розповім, як приготувати печінку свинячу в духовці.
Свиняча печінка, як і яловича, володіє специфічним запахом. Якщо є можливість вибору, то віддайте перевагу печінки молодий свині. Щоб печінка вийшла м'якою, ніжною і соковитою, а заодно позбулася можливого неприємного запаху, запікайте її з овочами у фользі.
- Свиняча печінка - 800 грам
- Цибулина - 3-4 штук
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 1/3 склянки
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
- Кейбер - 1 Чайна ложка
1
Гарненько вимийте свинячу печінку, витріть її паперовими серветками і наріжте тонкими шматочками (близько 4 сантиметрів завдовжки).
2
Чабер змішайте з сіллю і натріть отриманою сумішшю кожен шматочок з двох сторін.
3
В окремі миски викладіть борошно і рослинне масло. Занурте кожен шматочок в борошно, а потім в рослинне масло. Складіть шматочки в форму для запікання.
4
Очистіть і тонко наріжте цибулю, а морква очистіть і подрібніть на крупній тертці. Викладіть овочі поверх печінки, влийте 0, 5 склянки води і накрийте форму фольгою.
5
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-35 хвилин.
6
Дістаньте печінку з духовки і подавайте гарячою з картопляним гарніром.