Печінка по-албанською
(покроковий рецепт з фото)
Рум'яний, золотисто-коричневі, пахучі шматочки печінки покриті тонкою хрумкою скоринкою зовні і чарівно-соковиті всередині… Класичний рецепт печінки по-албанською - для справжніх гурманів!
Незважаючи на те, що назва цього рецепта з усією очевидністю свідчить про його національну приналежність, в більшості джерел печінку по-албанською згадується в рамках розязика про турецької кухні. Взагалі-то, це не дивно - турецька кулінарна традиція увібрала в себе то краще, ніж по праву пишаються болгари, албанці, серби. Печінка по-албанською дуже популярна в Туреччині, де її називають "арнавут Джигер", і саме звідси рецепт розійшовся по кухнях всього світу.
Що ж це за блюдо таке, і як приготувати печінку по-албанською? Насправді, ніяких особливих кулінарних подвигів цей рецепт від вас не зажадає. Печінка по-албанською - це всього-на-всього найсвіжіша яловича або бараняча печінка, очищена від усіх плівок і жив, нарізана досить тонкими шматочками, запанірувати в борошні і швидко обсмажена у великій кількості розпеченого масла. Подається вона упереміш з великою кількістю червоної цибулі і петрушки. От і все.
Запорука успіху при освоєнні рецепта приготування печінки по-албанською - у високій якості і свіжості вихідного продукту, і цієї самої технології обсмажування. А смак - це неможливо передати словами! .. Ще один доказ того, що все геніальне - просто!
- Печінка - 500 грам
- Лук червоний - 2 штуки (білий теж підійде, але його потрібно буде підготувати)
- Пучок петрушки - 1 штука
- Борошно - 0, 5 склянки
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Перець червоний мелений - За смаком
Виймаємо шумівкою на застелену серветками (щоб вбрався зайвий жир) тарілку.
Смачного!