Рецепт Печінка по-албанською фото

Печінка по-албанською
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Печінка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Рум'яний, золотисто-коричневі, пахучі шматочки печінки покриті тонкою хрумкою скоринкою зовні і чарівно-соковиті всередині… Класичний рецепт печінки по-албанською - для справжніх гурманів!

Опис приготування:

Незважаючи на те, що назва цього рецепта з усією очевидністю свідчить про його національну приналежність, в більшості джерел печінку по-албанською згадується в рамках розязика про турецької кухні. Взагалі-то, це не дивно - турецька кулінарна традиція увібрала в себе то краще, ніж по праву пишаються болгари, албанці, серби. Печінка по-албанською дуже популярна в Туреччині, де її називають"арнавут Джигер" , і саме звідси рецепт розійшовся по кухнях всього світу.

Що ж це за блюдо таке, і як приготувати печінку по-албанською? Насправді, ніяких особливих кулінарних подвигів цей рецепт від вас не зажадає. Печінка по-албанською - це всього-на-всього найсвіжіша яловича або бараняча печінка, очищена від усіх плівок і жив, нарізана досить тонкими шматочками, запанірувати в борошні і швидко обсмажена у великій кількості розпеченого масла. Подається вона упереміш з великою кількістю червоної цибулі і петрушки. От і все.

Запорука успіху при освоєнні рецепта приготування печінки по-албанською - у високій якості і свіжості вихідного продукту, і цієї самої технології обсмажування. А смак - це неможливо передати словами! .. Ще один доказ того, що все геніальне - просто!

  • Печінка - 500 грам
  • Лук червоний - 2 штуки (білий теж підійде, але його потрібно буде підготувати)
  • Пучок петрушки - 1 штука
  • Борошно - 0, 5 склянки
  • Масло рослинне - 1 Склянка
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Перець червоний мелений - За смаком
печінка по-албанською - фото крок 1
Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями. Посолити, пом'яти руками, щоб пустив сік, з яким вийде гіркоту (для солодких сортів червоної цибулі це процедура необов'язкова). Промити холодною водою і відкласти в сторону.
печінка по-албанською - фото крок 2
Петрушку вимити, обсушити й подрібнити гострим ножем. Кілька гілочок можна залишити для прикраси блюда.
печінка по-албанською - фото крок 3
Печінка добре вимити, обсушити. Видалити всі плівки і протоки. Нарізати невеликими (2х2 см) кубиками або брусочками / соломкою. Мені другий варіант подобається більше:).
печінка по-албанською - фото крок 4
У глибоку миску просіваємо борошно.
печінка по-албанською - фото крок 5
Обвалюють у ній печінку, перекладаємо в друшляк і, енергійно струшуючи його, позбавляємося від надлишків борошна - якщо цього не зробити, вони почнуть горіти і чадить. А печінка стане чорною.
печінка по-албанською - фото крок 6
Ставимо на сильний вогонь сковороду з високими бортами і розпалює в ній рослинне масло.
печінка по-албанською - фото крок 7
Опускаємо в масло шматочки печінки - буквально на 2-3 хвилини - постійно помішуючи, щоб він обсмажилися рівномірно. Краще робити це в декілька заходів, в іншому випадку pechenka НЕ prozharitsya.
Виймаємо шумівкою на застелену серветками (щоб вбрався зайвий жир) тарілку.
печінка по-албанською - фото крок 8
І тільки тепер печінку солимо і перчимо. Після чого викладаємо в салатницю, туди ж відправляємо цибулю і петрушку. Поливаємо парою-трійкою ложок олії, в якому печінку смажилася, перемішуємо, гарніруем свіжими помідорами і негайно подаємо на стіл, бо інакше домочадці на стінку залізуть від цього фантастичного запаху! :)
Смачного!

Схожі рецепти