М'ясо по-албанською в духовці
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо по-албанською давно вже вийшло за межі своєї історичної батьківщини і готується в будинках і ресторанах по всьому світу. Рецепт його дуже простий, тому багато господинь вибирають його як блюдо для вечері.
Смак м'яса буде змінюватися, якщо ви кожен раз будете пробувати різні спеції. Цим можна скористатися, визначити для себе найбільш підходящий смак, і зробити блюдо своїм фірязикам. Пропоную вам ознайомитися з моїм рецептом, як приготувати м'ясо по-албанською, і приступати швидше до справи!
- Куряче філе - 700 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Яйце - 1-2 штук
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, спеції - За смаком
- Борошно - 150 грам
- Рослинна олія - 20 мілілітрів
Для приготування м'яса по-албанською в духовці візьмемо куряче філе. Філе необхідно вимити й обсушити. М'якоть нарізаємо дуже дрібно гострим ножем.
У чашу блендера помістіть очищений і нарізаний на 4 часточки цибуля. Подрібніть блендером цибулю до однорідної каші.
Отримаємо ось таку цибульну кашку.
У мисочці з'єднайте нарізане м'ясо, сіль, перець (за смаком), цибульну кашку, яйця, 100 мл. Молока і 2-3 ст. Ложки сметани. Додайте 2-3 ст. Ложки борошна.
Масу перемішайте просто виделкою. Отримаємо однорідну масу рожевого кольору. Крім звичних солі і перцю, я додала ще суміш спецій до птаха.
Деко застеліть пергаментом для випічки. Столовою ложкою викладіть м'ясо (купками) на папір для випічки, розрівняйте його. Зверху злегка полийте олією.
Розігрійте духовку до 180 градусів, випікайте м'ясо в духовці до характерної скоринки (близько 20 хвилин).