Печеня з щуки
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів рибних страв викладаю тут рецепт приготування печені з щуки, який я недавно знайшов в інтернеті.
Печеня з щуки - не частий гість на столі середньостатистичної сім'ї. Але якщо приготувати печеню з щуки в домашніх умовах правильно, упевнений ви будете його готувати частіше. Щуку потрібно купувати цілу, щоб можна було зварити бульйон, який є одним з інгредієнтів блюда. Однак, якщо ви не хочете морочитися з чищенням риби, можна купити філе і замість бульйону обійтися кип'яченою водою.
- Щука - 400 грам
- Рибний бульйон - 1 Склянка
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2-3 штук
- Картопля - 4-5 штук
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець - За смаком
- Сіль - За смаком
Беремо філе щуки, промиваємо та нарізаємо на дрібні шматочки. Голову, хвіст кидаємо в каструлю з водою і робимо бульйон.
Нарізаємо цибулю, морквину, обсмажуємо хвилин 5 на сковороді з рослинним маслом. Обсмажуємо на середньому вогні.
Чистим, нарізаємо картоплю, кидаємо в сковороду до цибулі і моркві.
Накриваємо сковорідку кришкою, тушкуємо хвилин 15. Після тушки додаємо філе щуки, вже готовий бульйон, перець і сіль за смаком, накриваємо лавровим листком для аромату.
Ставимо все в духовку при температурі 180 градусів. Блюдо буде готове через півгодини. Можна подавати на стіл.