Рецепт Печеня з щуки фото

Печеня з щуки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Щука
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Для любителів рибних страв викладаю тут рецепт приготування печені з щуки, який я недавно знайшов в інтернеті.

Опис приготування:

Печеня з щуки - не частий гість на столі середньостатистичної сім'ї. Але якщо приготувати печеню з щуки в домашніх умовах правильно, упевнений ви будете його готувати частіше. Щуку потрібно купувати цілу, щоб можна було зварити бульйон, який є одним з інгредієнтів блюда. Однак, якщо ви не хочете морочитися з чищенням риби, можна купити філе і замість бульйону обійтися кип'яченою водою.

  • Щука - 400 грам
  • Рибний бульйон - 1 Склянка
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 2-3 штук
  • Картопля - 4-5 штук
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
печеня з щуки - фото крок 1
Беремо філе щуки, промиваємо та нарізаємо на дрібні шматочки. Голову, хвіст кидаємо в каструлю з водою і робимо бульйон.
печеня з щуки - фото крок 2
Нарізаємо цибулю, морквину, обсмажуємо хвилин 5 на сковороді з рослинним маслом. Обсмажуємо на середньому вогні.
печеня з щуки - фото крок 3
Чистим, нарізаємо картоплю, кидаємо в сковороду до цибулі і моркві.
печеня з щуки - фото крок 4
Накриваємо сковорідку кришкою, тушкуємо хвилин 15. Після тушки додаємо філе щуки, вже готовий бульйон, перець і сіль за смаком, накриваємо лавровим листком для аромату.
печеня з щуки - фото крок 5
Ставимо все в духовку при температурі 180 градусів. Блюдо буде готове через півгодини. Можна подавати на стіл.

Схожі рецепти