Рецепт Печеночнікі з манкою фото

Печеночнікі з манкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Свинина , Печінка
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Якщо ви задумали побалувати своїх близьких новим домашнім блюдом, то спробуйте цей рецепт. Ви дізнаєтеся, як приготувати печеночники з манкою - вони сподобаються всім і стануть улюбленим сімейним блюдом.

Опис приготування:

Для готування печінку можна взяти будь-яку, але краще свинячу або курячу. Манка дозволяє тримати форму і підкреслює смак печінки. Печеночнікі виходять апетитними, ніжними. До них можна подавати овочі, салати, зелень і будь-які гарніри з каш, картоплі. Можна до них приготувати соус на основі сметани, часнику і зелені.

  • Крупа манна - 4 Ст. Ложки
  • Олія соняшникова - 100 мілілітрів
  • Свиняча печінка - 500 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
печеночнікі з манкою - фото крок 1
1. Перед тим, як приготувати печеночники з манкою, помийте печінку. Зріжте все плівки. Наріжте середніми шматочками.
печеночнікі з манкою - фото крок 2
2. Ріпчасту цибулю очистіть від шкірки. Наріжте цибулю невеликими шматочками. Через м'ясорубку перекрутити печінку і цибулю. Можна використовувати блендер. Тоді краще перебивати черзі. Snachala pechenku, потім - цибуля. Перемішайте в одній мисці.
печеночнікі з манкою - фото крок 3
3. Додайте до фаршу сире яйце. Всипте манну крупу. Посоліть і поперчіть в залежності від свого смаку. Перемішайте. Залиште на 15-20 хвилин при кімнатній температурі, щоб манка набухла.
печеночнікі з манкою - фото крок 4
4. Отримана заготовка повинна нагадувати тісто як на густі оладки. Розігрійте пательню. Ложкою викладайте фарш в розігріте олію. Обсмажуйте з двох сторін до готовності.
печеночнікі з манкою - фото крок 5
5. Після приготування викладіть печеночники на паперовий рушник, щоб позбавити від зайвого жиру. Потім перекладіть на блюдо. Подавайте до столу теплими.

Схожі рецепти