Капустяна запіканка з манкою
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва підходить як для вегетеріанской дієти, так і в якості здорової і корисної їжі для дітей. Тому я розповім, як приготувати капустяну запіканку з манкою.
Рецепт капустяної запіканки з манкою дуже простий:
1. Дрібно нарізаємо капусту. Можна натерти на тертці.
2. Натираємо на крупній тертці кабачок.
3. Моєму морква, нарізаємо на тертці.
4. Чистий цибулю, нарізаємо кубиками.
5. Кладемо все на сковороду і тушкуємо на повільному вогні 15-20 хвилин. Натирати сковороду маслом не потрібно.
6. Коли овочі приготуються, знімаємо їх з вогню, викладаємо на тарілку.
7. Тепер готуємо молочно-яєчну суміш. Беремо миску, додаємо туди молоко, манку, razbivaem яйця. Трохи завадимо.
8. Додаємо в суміш овочі. Ретельно все перемішуємо. Додаємо дрібно нарізану зелень і знову перемішуємо.
9. Викладаємо все на змащену маслом вогнетривку форму. Запікаємо все в духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.
10. За приготуванні краще не діставати запіканку ще протягом години, щоб вона зберігала форму.
- Капуста білокачанна - 0, 5 кілограма
- Манна крупа - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 300 мілілітрів
- Яйце - 4 штуки
- Сіль - 5 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Кабачок - 1 штука
- Морквина - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Зелень - За смаком (кріп, петрушка, за смаком)
1. Дрібно нарізаємо капусту. Можна натерти на тертці.
2. Натираємо на крупній тертці кабачок.
3. Моєму морква, нарізаємо на тертці.
4. Чистий цибулю, нарізаємо кубиками.
5. Кладемо все на сковороду і тушкуємо на повільному вогні 15-20 хвилин. Натирати сковороду маслом не потрібно.
6. Коли овочі приготуються, знімаємо їх з вогню, викладаємо на тарілку.
7. Тепер готуємо молочно-яєчну суміш. Беремо миску, додаємо туди молоко, манку, razbivaem яйця. Трохи завадимо.
8. Додаємо в суміш овочі. Ретельно все перемішуємо. Додаємо дрібно нарізану зелень і знову перемішуємо.
9. Викладаємо все на змащену маслом вогнетривку форму. Запікаємо все в духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.
10. За приготуванні краще не діставати запіканку ще протягом години, щоб вона зберігала форму.