Паста з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
У вас є баклажани і ви не знаєте, що незвичайного з них приготувати? Подивіться цей рецепт пасти з баклажанами - можливо, він надихне вас на приготування класного італійського блюда.
Рецепт пасти з баклажанами я придумав не сам - це рецепт, взятий мною з кулінарної книги про італійську кухню. Автор дуже смачно описував, як приготувати пасту з баклажанами, а у мене якраз тоді на кухні лежали гарненькі, свіжі баклажанчики. Було вирішено приготувати, благо інгредієнти досить прості, при наявності баклажанів можна викрутитися, замінивши інші їм-то іншим. Скажу вам чесно, розчарований я не був. Більш того, тепер таку пасту в сезон баклажанів я готую регулярно - як на мене, це одне з кращих страв з цього овоча.
Дивіться, як робити пасту з баклажанами по цьому вдалому рецептом. Смачного!
- Баклажан - 1 штука (великий)
- Часник - 3 зубчики
- Чебрець - За смаком
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Зелень свіжа - За смаком
Баклажан очистити і нарізати на великі кубики. Посолити і залишити на 20 хвилин. За цей час з кубиків виділиться рідина, її треба злити.
У сковороді розігріти оливкову олію, обсмажити подрібнений часник протягом 1-2 хвилин.
Додати баклажани, посолити і поперчити. Обсмажити протягом 2-3 хвилин.
Додати свіжу зелень (у мене чебрець, але можете використовувати і іншу), курячий бульйон (або вода, якщо бульйону немає). Довести до кипіння, після чого зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати до загустіння соусу на повільному вогні.
Коли баклажани деформуються і перетворяться в щось на зразок рідкого пюре, можна знімати з вогню і подавати з пастою, посипавши тертим сиром. Паста з баклажанами готова. Смачного!