Паста со сморчками
(покроковий рецепт з фото)
Даний рецепт дуже простий і в той же час цікавий з точки зору поєднання інгредієнтів. Блюдо добре тим, що дає ситість без присутності м'яса. Ось, як приготувати пасту зі зморшками.
Для цієї страви я брала в магазині італійську пасту "тальятелле" . Звичайно, сюди б підійшла практично будь-яка паста, будь-які макарони або локшина. Вибирайте на свій смак і колір, як то кажуть, що з чим поєднувати! Те ж саме стосується і грибів. Підійдуть печериці, опеньки, шиітаке і інші. Головне, щоб гриби були їстівними!
- Паста / локшина - 300 грам
- Зморшки - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершки - 250 мілілітрів
- Соус томатний - 2 Ст. Ложки
- Соус соєвий - 2 Ст. Ложки
- Вино біле - 4 Ст. Ложки
- Паприка - За смаком
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
Насамперед ми ставимо кип'ятити воду. У ній ми будемо варити пасту. До речі, якщо у вас є час, можете виготовити домашню локшину самостійно. Вона, на мій погляд, анітрохи не гірше дорогої італійської пасти. А якщо ще ви правильно її приготуєте, то до смаку навіть виграєте! У киплячу воду кладемо гнізда пасти.
Поки закипає вода, відразу приступаємо до овочів. Гриби ретельно промиваємо під проточною водою. Ріжемо цибулю. Беремо сковорідку, наливаємо в неї оливкова олія, і обсмажуємо цибульку до м'якості.
Промиті гриби відправляємо в сковороду і обсмажуємо з цибулею близько п'яти хвилин. Заливаємо вином і тушкуємо 10 хвилин. Потім доливаємо соєвий соус, вершки. Посипаємо спеціями за смаком, я взяла солодку паприку. Накриваємо все кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин.
Пасту не потрібно варити довго. Краще дістати її раніше, ніж пізніше. Перед цим візьміть вилку і намотайте макаронину, щоб випробувати виріб на готовність. Макаронина не повинна бути не сирої, але і не повинна вона бути м'якою. Злийте воду, викладіть пасту на блюдо, або порційно на тарілки. Покладіть зверху гриби, полийте соусом. Дуже вишукане і надшвидкісне блюдо, я вам скажу!