Рецепт Пирог со сморчками фото

Пирог со сморчками
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Гриби, Сморчки
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Пироги

Найперші гриби - це сморчки. Незважаючи на назву, гриби ці дуже смачні, підходять для будь-яких страв, в тому числі і для пирогів. Ділюся своїм рецептом такого пирога!

Мій пиріг зі зморшками готується з французької рецептом. В даному рецепті краще замінити сметану на жирні сільські вершки, а кабачок - лук пориста, але і при такому спрощеному вигляді пиріг виходить дуже смачний.

  • Борошно - 300 грам
  • Вершкове масло - 150 грам(125 грам - в тісто, 25 грам - в начинку)
  • Яйця - 3 штуки(1 яйце - в тісто, 2 яйця - в начинку)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Холодна вода - 5 Ст. Ложок
  • Зморшки - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сметана або жирні вершки - 350 грам (жирні вершки краще)
  • Зелена цибуля, зелень петрушки - 50 грам
  • Сир - 50 грам
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка
  • Молодий кабачок - 1 штука (або цибулю-пористих)
пирог со сморчками - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для пирога.
пирог со сморчками - фото крок 2
Замочіть сморчки в теплій воді на 1 час.
пирог со сморчками - фото крок 3
У миску для замішування тіста додайте просіяне борошно, розпушувач, сіль, охолоджене масло, порізане великим кубиком, яйце і 5 столових ложок крижаної води.
пирог со сморчками - фото крок 4
Міксером замісіть тісто, особливо не старайтеся, тісто не повинно бути гладким, просто розбийте все в крихту.
пирог со сморчками - фото крок 5
Зберіть крихти в грудку, покладіть в холодильник не менше, ніж на 2 годину.
пирог со сморчками - фото крок 6
На розігріту сковороду викладіть масло, обсмажити цибулю до золотистого кольору, додайте до цибулі дрібно нарізані гриби, смажте поки не випарується волога.
пирог со сморчками - фото крок 7
Додайте 4 ст. Ложки сметани або жирних вершків. Тушкуйте ще 5 хвилин, приправити сіллю, поперчіть.
пирог со сморчками - фото крок 8
Викладіть тісто у форму, сформуйте бортики, дно наколи виделкою, приберіть на 1 час в морозильную камеру.
пирог со сморчками - фото крок 9
Застелите форму пергаментом, всипте горох або квасоля, запікайте приблизно 15 хвилин при температурі 150-180 градусів, цей крок не обов'язковий, але бажаний.
пирог со сморчками - фото крок 10
У заздалегідь подпеченний форми дно не буде мокрим і не деформується.
пирог со сморчками - фото крок 11
Натріть на тертці кабачок, подрібніть зелень.
пирог со сморчками - фото крок 12
Збийте 2 яйця з дрібкою солі, додайте решту сметану або вершки і перемішайте, додайте дрібку мускатного горіха.
пирог со сморчками - фото крок 13
Додайте тертий кабачок і зелень, перемішайте.
пирог со сморчками - фото крок 14
На дно форми викладіть гриби.
пирог со сморчками - фото крок 15
Зверху вилийте сметанним суміш з кабачком і зеленню.
пирог со сморчками - фото крок 16
Посипте зверху тертим сиром, можна прикрасити маленьким грибочком, розрізаним навпіл, посипати сухими пряними травами (базиліком, орегано).
пирог со сморчками - фото крок 17
Випікайте перші 40 хвилин при температурі 120 градусів, ще 10 хвилин при температурі 150 градусів. Готовий пиріг охолодіть до кімнатної температури.
пирог со сморчками - фото крок 18
Пиріг зі зморшками готовий. Смачного!

Схожі рецепти