Пирог со сморчками
(покроковий рецепт з фото)
Найперші гриби - це сморчки. Незважаючи на назву, гриби ці дуже смачні, підходять для будь-яких страв, в тому числі і для пирогів. Ділюся своїм рецептом такого пирога!
Мій пиріг зі зморшками готується з французької рецептом. В даному рецепті краще замінити сметану на жирні сільські вершки, а кабачок - лук пориста, але і при такому спрощеному вигляді пиріг виходить дуже смачний.
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 150 грам(125 грам - в тісто, 25 грам - в начинку)
- Яйця - 3 штуки(1 яйце - в тісто, 2 яйця - в начинку)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Холодна вода - 5 Ст. Ложок
- Зморшки - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сметана або жирні вершки - 350 грам (жирні вершки краще)
- Зелена цибуля, зелень петрушки - 50 грам
- Сир - 50 грам
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Молодий кабачок - 1 штука (або цибулю-пористих)
Підготуйте інгредієнти для пирога.
Замочіть сморчки в теплій воді на 1 час.
У миску для замішування тіста додайте просіяне борошно, розпушувач, сіль, охолоджене масло, порізане великим кубиком, яйце і 5 столових ложок крижаної води.
Міксером замісіть тісто, особливо не старайтеся, тісто не повинно бути гладким, просто розбийте все в крихту.
Зберіть крихти в грудку, покладіть в холодильник не менше, ніж на 2 годину.
На розігріту сковороду викладіть масло, обсмажити цибулю до золотистого кольору, додайте до цибулі дрібно нарізані гриби, смажте поки не випарується волога.
Додайте 4 ст. Ложки сметани або жирних вершків. Тушкуйте ще 5 хвилин, приправити сіллю, поперчіть.
Викладіть тісто у форму, сформуйте бортики, дно наколи виделкою, приберіть на 1 час в морозильную камеру.
Застелите форму пергаментом, всипте горох або квасоля, запікайте приблизно 15 хвилин при температурі 150-180 градусів, цей крок не обов'язковий, але бажаний.
У заздалегідь подпеченний форми дно не буде мокрим і не деформується.
Натріть на тертці кабачок, подрібніть зелень.
Збийте 2 яйця з дрібкою солі, додайте решту сметану або вершки і перемішайте, додайте дрібку мускатного горіха.
Додайте тертий кабачок і зелень, перемішайте.
На дно форми викладіть гриби.
Зверху вилийте сметанним суміш з кабачком і зеленню.
Посипте зверху тертим сиром, можна прикрасити маленьким грибочком, розрізаним навпіл, посипати сухими пряними травами (базиліком, орегано).
Випікайте перші 40 хвилин при температурі 120 градусів, ще 10 хвилин при температурі 150 градусів. Готовий пиріг охолодіть до кімнатної температури.
Пиріг зі зморшками готовий. Смачного!