Пирог с потрохами
(покроковий рецепт з фото)
Смачний ситний пиріг з курячими потрошками цілком замінить вечерю. Готувати його швидко і просто, а подавати потрібно з пилу - з жару! Ентузіастів potroshkov точно оцінити!
Можна приготувати такий пиріг не тільки з курячими потрошками, але і з лівером - свинячим або яловичим. Вершкове масло в тесті можна замінити на свинячий смалець.
- Кефір - 250 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки(1 - в тісто і 1 - в начинку)
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Печінка куряча - 300 грам
- Сердечка курячі - 200 грам
- Мал - 1 Склянка (вже відвареного)
- Сир тертий - 1 Склянка
- Майоран - 1 щіпка
- Чорний перець - За смаком
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
Приготуйте начинку. Овочі очистіть, цибуля тонко наріжте, моркву натріть на крупній тертці. Пасеруйте овочі в невеликій кількості масла.
Сирі і добре промиті потрошки пропустіть через м'ясорубку або пробийте в блендері. Викладіть в сковороду до овочів і підсмажте, помішуючи, до рум'яної скоринки. Приправити сіллю і poperčite. Остудіть.
Змішайте потрошки з відвареним рисом, тертим сиром, сметаною, яйцями і пряними травами. Щедро поперчіть і посоліть. Добре вимішайте. Начинка готова!
У просіяне з розпушувачем борошно додайте сіль, кефір кімнатної температури і розм'якшене вершкове масло. Швидко замісіть м'яке липке тісто. Чи не забивайте тісто борошном.
Викладіть половину тіста в змащену форму, розрівнюючи лопаткою і злегка присипаючи тісто борошном.
Зверху викладіть начинку і накрийте другою половиною тіста. Зручніше це робити частинами. Змастіть пиріг жовтком, посипте кунжутом і зробіть кілька надрізів.
Випікайте пиріг у прогрітій до 180 градусів духовці до рум'яної скоринки. Готовий пиріг вийміть на дошку і накрийте серветкою хвилин на 15.
Подавайте пиріг теплим.