Рецепт Паска заварний фото

Паска заварний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 12 г. 0 хв.

До Великодня печемо паску. Його можна приготувати з різного тіста. Один із способів - тісто заварити. Паска заварний виходить ніжним, смачним, досить вологим, просоченим коньяком (по бажанню).

Опис приготування:

Як приготувати паску заварний?

1. Дріжджі змішайте з ложкою теплої води і чайною ложкою цукру. Розмішайте і залиште на 10 хвилин.

2. Мартенс відділи Желтков. Борошно просійте.

3. Молоко змішайте в каструлі з 4 столовими ложками борошна, перемішайте. Поставте на плиту і варіть, помішуючи, на середньому вогні до загусання. Намагайтеся розбити грудки. Заварне тісто остудіть до теплого.

4. Потім змішайте тісто з дріжджами. Додайте борошна так, щоб вийшло тісто консистенції густої сметани і залиште під рушником до збільшення тесту в обсязі в два рази.

5. Всі яєчні жовтки змішайте з цукром і ванільним цукром. Розітріть. 6. Половину жовтків додайте в опару після того, як вона збільшилася вдвічі. Додайте також борошна і замісити тісто до густоти сметани. Знову отавьте опару під рушником, поки не збільшиться вдвічі.

7. Приблизно через годину додайте в опару жовтки, що залишилися, цедру одного лимона і, якщо бажаєте, коньяк. Перемішайте.

8. Починаємо замішувати тісто, поступово додаючи просіяне борошно. Місити тісто треба хвилин 20. В кінці тісто повинне не липнути ні до рук, ні до столу.

9. Потім втручаємося масло. Масло розм'якшити майже до рідкого стану. За ложці викладайте на стіл і втручайтеся в тісто.

10. Тісто стане липким, тому в кінці треба додати рослинне масло і замісити. Рослинна олія додавайте маленькими порціями.

11. Тісто викладіть в миску і залиште на 4-5 годин.

12. З ранку тісто обомніте, додайте цукати або родзинки (промитий і висушений).

13. Білки збийте і введіть в тісто.

14. Потім викладіть тісто змащені маслом форми, заповнюючи їх на третину. Зачекайте, поки вони виростуть і заповнять 3/4 форми, потім відправляйте в розігріту до 170 градусів духовку.

15. Випікайте до готовності, перевіряючи паски дерев'яною зубочисткою. Готові паски остудіть на решітці. Потім прикрасьте глазур'ю і кондитерської посипкою.

Паска заварний готовий!

Смачного!

  • Борошно - 800 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Молоко - 1 Склянка
  • Яйця - 4 штуки
  • Яєчні жовтки - 4 штуки
  • Дріжджі - 50 грам
  • Олія - 150 грам
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
  • Ізюм, цукати - 1 Склянка
  • Лимон - 1 штука (потрібна буде цедра)
  • Ванільний цукор - 1/2 чайних ложки
Як приготувати паску заварний?

1. Дріжджі змішайте з ложкою теплої води і чайною ложкою цукру. Розмішайте і залиште на 10 хвилин.

2. Мартенс відділи Желтков. Борошно просійте.

3. Молоко змішайте в каструлі з 4 столовими ложками борошна, перемішайте. Поставте на плиту і варіть, помішуючи, на середньому вогні до загусання. Намагайтеся розбити грудки. Заварне тісто остудіть до теплого.

4. Потім змішайте тісто з дріжджами. Додайте борошна так, щоб вийшло тісто консистенції густої сметани і залиште під рушником до збільшення тесту в обсязі в два рази.

5. Всі яєчні жовтки змішайте з цукром і ванільним цукром. Розітріть. 6. Половину жовтків додайте в опару після того, як вона збільшилася вдвічі. Додайте також борошна і замісити тісто до густоти сметани. Знову отавьте опару під рушником, поки не збільшиться вдвічі.

7. Приблизно через годину додайте в опару жовтки, що залишилися, цедру одного лимона і, якщо бажаєте, коньяк. Перемішайте.

8. Починаємо замішувати тісто, поступово додаючи просіяне борошно. Місити тісто треба хвилин 20. В кінці тісто повинне не липнути ні до рук, ні до столу.

9. Потім втручаємося масло. Масло розм'якшити майже до рідкого стану. За ложці викладайте на стіл і втручайтеся в тісто.

10. Тісто стане липким, тому в кінці треба додати рослинне масло і замісити. Рослинна олія додавайте маленькими порціями.

11. Тісто викладіть в миску і залиште на 4-5 годин.

12. З ранку тісто обомніте, додайте цукати або родзинки (промитий і висушений).

13. Білки збийте і введіть в тісто.

14. Потім викладіть тісто змащені маслом форми, заповнюючи їх на третину. Зачекайте, поки вони виростуть і заповнять 3/4 форми, потім відправляйте в розігріту до 170 градусів духовку.

15. Випікайте до готовності, перевіряючи паски дерев'яною зубочисткою. Готові паски остудіть на решітці. Потім прикрасьте глазур'ю і кондитерської посипкою.

Паска заварний готовий!

Смачного!

Схожі рецепти