Паска заварний
(покроковий рецепт з фото)
До Великодня печемо паску. Його можна приготувати з різного тіста. Один із способів - тісто заварити. Паска заварний виходить ніжним, смачним, досить вологим, просоченим коньяком (по бажанню).
Як приготувати паску заварний?
1. Дріжджі змішайте з ложкою теплої води і чайною ложкою цукру. Розмішайте і залиште на 10 хвилин.
2. Мартенс відділи Желтков. Борошно просійте.
3. Молоко змішайте в каструлі з 4 столовими ложками борошна, перемішайте. Поставте на плиту і варіть, помішуючи, на середньому вогні до загусання. Намагайтеся розбити грудки. Заварне тісто остудіть до теплого.
4. Потім змішайте тісто з дріжджами. Додайте борошна так, щоб вийшло тісто консистенції густої сметани і залиште під рушником до збільшення тесту в обсязі в два рази.
5. Всі яєчні жовтки змішайте з цукром і ванільним цукром. Розітріть. 6. Половину жовтків додайте в опару після того, як вона збільшилася вдвічі. Додайте також борошна і замісити тісто до густоти сметани. Знову отавьте опару під рушником, поки не збільшиться вдвічі.
7. Приблизно через годину додайте в опару жовтки, що залишилися, цедру одного лимона і, якщо бажаєте, коньяк. Перемішайте.
8. Починаємо замішувати тісто, поступово додаючи просіяне борошно. Місити тісто треба хвилин 20. В кінці тісто повинне не липнути ні до рук, ні до столу.
9. Потім втручаємося масло. Масло розм'якшити майже до рідкого стану. За ложці викладайте на стіл і втручайтеся в тісто.
10. Тісто стане липким, тому в кінці треба додати рослинне масло і замісити. Рослинна олія додавайте маленькими порціями.
11. Тісто викладіть в миску і залиште на 4-5 годин.
12. З ранку тісто обомніте, додайте цукати або родзинки (промитий і висушений).
13. Білки збийте і введіть в тісто.
14. Потім викладіть тісто змащені маслом форми, заповнюючи їх на третину. Зачекайте, поки вони виростуть і заповнять 3/4 форми, потім відправляйте в розігріту до 170 градусів духовку.
15. Випікайте до готовності, перевіряючи паски дерев'яною зубочисткою. Готові паски остудіть на решітці. Потім прикрасьте глазур'ю і кондитерської посипкою.
Паска заварний готовий!
Смачного!
- Борошно - 800 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Яйця - 4 штуки
- Яєчні жовтки - 4 штуки
- Дріжджі - 50 грам
- Олія - 150 грам
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Коньяк - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
- Ізюм, цукати - 1 Склянка
- Лимон - 1 штука (потрібна буде цедра)
- Ванільний цукор - 1/2 чайних ложки
1. Дріжджі змішайте з ложкою теплої води і чайною ложкою цукру. Розмішайте і залиште на 10 хвилин.
2. Мартенс відділи Желтков. Борошно просійте.
3. Молоко змішайте в каструлі з 4 столовими ложками борошна, перемішайте. Поставте на плиту і варіть, помішуючи, на середньому вогні до загусання. Намагайтеся розбити грудки. Заварне тісто остудіть до теплого.
4. Потім змішайте тісто з дріжджами. Додайте борошна так, щоб вийшло тісто консистенції густої сметани і залиште під рушником до збільшення тесту в обсязі в два рази.
5. Всі яєчні жовтки змішайте з цукром і ванільним цукром. Розітріть. 6. Половину жовтків додайте в опару після того, як вона збільшилася вдвічі. Додайте також борошна і замісити тісто до густоти сметани. Знову отавьте опару під рушником, поки не збільшиться вдвічі.
7. Приблизно через годину додайте в опару жовтки, що залишилися, цедру одного лимона і, якщо бажаєте, коньяк. Перемішайте.
8. Починаємо замішувати тісто, поступово додаючи просіяне борошно. Місити тісто треба хвилин 20. В кінці тісто повинне не липнути ні до рук, ні до столу.
9. Потім втручаємося масло. Масло розм'якшити майже до рідкого стану. За ложці викладайте на стіл і втручайтеся в тісто.
10. Тісто стане липким, тому в кінці треба додати рослинне масло і замісити. Рослинна олія додавайте маленькими порціями.
11. Тісто викладіть в миску і залиште на 4-5 годин.
12. З ранку тісто обомніте, додайте цукати або родзинки (промитий і висушений).
13. Білки збийте і введіть в тісто.
14. Потім викладіть тісто змащені маслом форми, заповнюючи їх на третину. Зачекайте, поки вони виростуть і заповнять 3/4 форми, потім відправляйте в розігріту до 170 градусів духовку.
15. Випікайте до готовності, перевіряючи паски дерев'яною зубочисткою. Готові паски остудіть на решітці. Потім прикрасьте глазур'ю і кондитерської посипкою.
Паска заварний готовий!
Смачного!