Паштет з курячої печінки з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний печінковий паштет придбає нову слідкувати-пряну нотку завдяки доданим яблукам будь-якого сорту. Блюдо виходить настільки смачним, що його із задоволенням їдять навіть діти!
Соковитий паштет можна подати до сніданку, обіду або вечері з будь-несолодкої випічкою, крекер, вівсяними хлібцями і т.Д. Яскравий смак страви здивує ваших рідних і друзів, тому заздалегідь готуйте трохи більше, особливо якщо у вас велика родина або компанія. Подавати паштет можна з будь-яким гарніром: макаронами, кашею, картопляним пюре.
- Печінка куряча - 350 грам
- Яблуко - 2 штуки (будь-якого сорту)
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Масло рослинне - 40 мілілітрів
- Вода - 50 мілілітрів
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Курячу печінку промийте у воді, виріжте плівки і викладіть в каструлю. Залийте теплою водою і відваріть 7-8 хвилин з моменту закипання, але не більше, щоб субпродукт не почала гірчити!
В цей час яблука будь-якого сорту промийте у воді, очистіть з фруктів шкірку і наріжте м'якоть слайсами в глибоку ємність. Обов'язково спробуйте м'якоть на смак, щоб знати скільки солі необхідно буде додати. Іноді трапляються дуже солодкі яблука і за рахунок їх смаку паштет вийде солодкуватим.
Очищену половину ріпчастої цибулі наріжте будь-яким способом. Прогрійте на сковороді рослинне масло і додайте в нього лушпиння нарізку. Обсмажте протягом 2-3 хвилин до рум'яності.
Викладіть яблучну нарізку, сіль і poperčite.
Влийте воду і тушкуйте на помірному нагріванні до м'якості яблучної м'якоті.
Викладіть відварну курячу печінку в глибоку ємність. Туди ж додайте і томлені яблука.
Отпюріруйте вміст ємності занурювальним блендером в однорідну масу. За бажанням можете влити розтоплене вершкове масло - 2-3 ст.Л.
Викладіть приготований курячий паштет з яблуками в креманку або піалу, помістіть в холодильник на 1 час, а потім подайте до столу.