Пасха з темним шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів шоколаду сирна паска - один з кращих великодніх десертів. Тертий шоколад додається в сирну суміш, а зверху поливаємо трохи шоколадною глазур'ю. Красиво, ароматний і смачний!
Я вибираю темний шоколад з вмістом какао не менше 60%. Сир беру домашній, з незбираного молока. Сирну суміш викладайте під прес на 12 годин в спеціальну пасочницу або будь-яку відповідну форму (квітковий горщик або форму для кексу). Нижче в покроковому рецепті я розповім в подробицях, як приготувати паску з шоколадом.
- Сир 9% - 350 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Йогурт - 1/2 склянки (густий)
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 щіпка
- Шоколад темний - 70 грам(50 г - в сирну масу; 20 г - для глазурі)
Підготуйте необхідні продукти.
Сир, сметану і розм'якшене вершкове масло пробийте в блендері до однорідності. Шоколад (50 г) натріть на тертці.
Форму для паски намочіть і поставте в глибоку тарілку. У форму постеліть марлю, складену в два шари. У сирну масу додайте тертий шоколад, перемішайте.
Викладіть масу в форму, накрийте марлею, поставте зверху блюдце і гніт (банку з водою). Залиште паску в прохолодному місці на 10-12 годин. Періодично зливайте з тарілки сироватку.
Розгорніть верх марлі, переверните форму на блюдо, зніміть, акуратно звільніть паску від марлі. Що залишився шоколад розтопіть на водяній бані і прикрасьте їм десерт. Світлого Великодня!