Рецепт Пасха з темним шоколадом фото

Пасха з темним шоколадом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир , Шоколад
Вагітним і годуючим
На святковий стіл , Пасха
Солодке , Десерти , Без випічки
Кількість порцій: 4
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Для любителів шоколаду сирна паска - один з кращих великодніх десертів. Тертий шоколад додається в сирну суміш, а зверху поливаємо трохи шоколадною глазур'ю. Красиво, ароматний і смачний!

Опис приготування:

Я вибираю темний шоколад з вмістом какао не менше 60%. Сир беру домашній, з незбираного молока. Сирну суміш викладайте під прес на 12 годин в спеціальну пасочницу або будь-яку відповідну форму (квітковий горщик або форму для кексу). Нижче в покроковому рецепті я розповім в подробицях, як приготувати паску з шоколадом.


  • Сир 9% - 350 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Йогурт - 1/2 склянки (густий)
  • Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Шоколад темний - 70 грам(50 г - в сирну масу; 20 г - для глазурі)
великдень з темним шоколадом - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти.
великдень з темним шоколадом - фото крок 2
Сир, сметану і розм'якшене вершкове масло пробийте в блендері до однорідності. Шоколад (50 г) натріть на тертці.
великдень з темним шоколадом - фото крок 3
Форму для паски намочіть і поставте в глибоку тарілку. У форму постеліть марлю, складену в два шари. У сирну масу додайте тертий шоколад, перемішайте.
великдень з темним шоколадом - фото крок 4
Викладіть масу в форму, накрийте марлею, поставте зверху блюдце і гніт (банку з водою). Залиште паску в прохолодному місці на 10-12 годин. Періодично зливайте з тарілки сироватку.
великдень з темним шоколадом - фото крок 5
Розгорніть верх марлі, переверните форму на блюдо, зніміть, акуратно звільніть паску від марлі. Що залишився шоколад розтопіть на водяній бані і прикрасьте їм десерт. Світлого Великодня!

Схожі рецепти