Пасха з цукатами і шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Практично кожна господиня до свята Пасхи пече паски. Рецептів такої випічки існує маса. Це один з найсмачніших. У нього входять цукати, а зверху паску політ чорним шоколадом.
Для цього паски вам знадобляться цукати і шоколад. Якщо ви хочете, щоб тісто було ніжним і повітряним, то не забудьте просіяти борошно для нього. Також, якщо у вас є час, дайте тісту підійти кілька разів, обминаючи його руками. Щоб дізнатися, як приготувати паску з цукатами і шоколадом, вам достатньо просто прочитати цей рецепт.
- Цукор - 350 грам
- Вершкове масло - 300 грам
- Пшеничне борошно - 1 кілограм
- Дріжджі свіжі - 50 грам
- Яйця - 5 штук
- Ванілін - 1 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Шоколад гіркий - 200 грам
- Цукати і сухофрукти - 300 грам
- Вершки - 300 мілілітрів
- Коньяк - 100 мілілітрів
За тиждень до приготування необхідно підготувати цукати і сухофрукти. Для цього вимийте їх, обсушити, покладіть в миску і залийте коньяком. Залиште цукати на тиждень в холодильнику.
Вершки нагрійте так, щоб вони були теплими. Розведіть в них свіжі дріжджі. Просійте в миску півкілограма борошно і ретельно все перемішайте. Поставте опару в тепле місце підніматися.
Жовтки відокремте від білків. Останні поставте в холодильник. Жовтки розітріть з цукром до білого, додавши ванілін. Розтопити на водяній бані вершкове масло.
Коли опара підійде, додайте в неї розтерті з цукром жовтки, сіль, розтоплене вершкове масло і решту борошна. Вимісити гладке і еластичне тісто.
Цукати і сухофрукти відіжміть від коньяку і обваляйте в борошні. Викладіть їх до тесту. Потім натріть на тертці половину шоколаду і також додайте в тісто. Ретельно все перемішайте.
Розкладіть тісто по паперовим формочках. Поставте їх на деко. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів і запікайте паски сорок хвилин. Остигнули паски змастіть розтопленим шоколадом і прикрасьте сухофруктами.