Рецепт Пасха з цукатами і шоколадом фото

Пасха з цукатами і шоколадом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Фрукти , Сухофрукти
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Практично кожна господиня до свята Пасхи пече паски. Рецептів такої випічки існує маса. Це один з найсмачніших. У нього входять цукати, а зверху паску політ чорним шоколадом.

Опис приготування:

Для цього паски вам знадобляться цукати і шоколад. Якщо ви хочете, щоб тісто було ніжним і повітряним, то не забудьте просіяти борошно для нього. Також, якщо у вас є час, дайте тісту підійти кілька разів, обминаючи його руками. Щоб дізнатися, як приготувати паску з цукатами і шоколадом, вам достатньо просто прочитати цей рецепт.

  • Цукор - 350 грам
  • Вершкове масло - 300 грам
  • Пшеничне борошно - 1 кілограм
  • Дріжджі свіжі - 50 грам
  • Яйця - 5 штук
  • Ванілін - 1 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Шоколад гіркий - 200 грам
  • Цукати і сухофрукти - 300 грам
  • Вершки - 300 мілілітрів
  • Коньяк - 100 мілілітрів
великдень з цукатами і шоколадом - фото крок 1
За тиждень до приготування необхідно підготувати цукати і сухофрукти. Для цього вимийте їх, обсушити, покладіть в миску і залийте коньяком. Залиште цукати на тиждень в холодильнику.
великдень з цукатами і шоколадом - фото крок 2
Вершки нагрійте так, щоб вони були теплими. Розведіть в них свіжі дріжджі. Просійте в миску півкілограма борошно і ретельно все перемішайте. Поставте опару в тепле місце підніматися.
великдень з цукатами і шоколадом - фото крок 3
Жовтки відокремте від білків. Останні поставте в холодильник. Жовтки розітріть з цукром до білого, додавши ванілін. Розтопити на водяній бані вершкове масло.
великдень з цукатами і шоколадом - фото крок 4
Коли опара підійде, додайте в неї розтерті з цукром жовтки, сіль, розтоплене вершкове масло і решту борошна. Вимісити гладке і еластичне тісто.
великдень з цукатами і шоколадом - фото крок 5
Цукати і сухофрукти відіжміть від коньяку і обваляйте в борошні. Викладіть їх до тесту. Потім натріть на тертці половину шоколаду і також додайте в тісто. Ретельно все перемішайте.
великдень з цукатами і шоколадом - фото крок 6
Розкладіть тісто по паперовим формочках. Поставте їх на деко. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів і запікайте паски сорок хвилин. Остигнули паски змастіть розтопленим шоколадом і прикрасьте сухофруктами.

Схожі рецепти