Рецепт Пасха із шоколадом фото

Пасха із шоколадом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир , Шоколад
Вагітним і годуючим
Для дітей , На святковий стіл , Десерт , Полудень , Пасха
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 4
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Пасха - традиційне блюдо на світле свято Великодня! Мої діти дуже люблять шоколад, і я додаю його в цей ніжний сирний рецепт і зверху поливаю трохи шоколадної глазурі. Ароматний і смачний!

Опис приготування:

Для любителів шоколаду розповідаю, як приготувати паску з шоколадом. Я вибираю темний шоколад з вмістом какао не менше 60%. Сир беру домашній, з незбираного молока. Сирну суміш викладайте під прес на 12 годин в спеціальну пасочницу або будь-яку відповідну форму (квітковий горщик або форму для кексу).


  • Сир 9% - 350 грам
  • Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
  • Йогурт - 2 Ст. Ложки (густий)
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Шоколад темний - 70 грам(50 г - в сирну масу; 20 г - для глазурі)
великдень із шоколадом - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
великдень із шоколадом - фото крок 2
Сир, сметану і розм'якшене вершкове масло пробийте в блендері до однорідності. Шоколад (50 г) натріть на тертці.
великдень із шоколадом - фото крок 3
Форму для паски намочіть і поставте в глибоку тарілку. У форму постеліть марлю, складену в два шари.
великдень із шоколадом - фото крок 4
У сирну масу додайте тертий шоколад, перемішайте. Викладіть масу в форму, накрийте марлею, поставте зверху блюдце і гніт (банку з водою). Залиште паску в прохолодному місці на 10-12 годин. Періодично зливайте з тарілки сироватку.
великдень із шоколадом - фото крок 5
Розгорніть верх марлі, переверните форму на блюдо, зніміть, акуратно звільніть паску від марлі.
Що залишився шоколад розтопіть на водяній бані і прикрасьте їм десерт.
Світлого Великодня!

Схожі рецепти