Пасха із шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Пасха - традиційне блюдо на світле свято Великодня! Мої діти дуже люблять шоколад, і я додаю його в цей ніжний сирний рецепт і зверху поливаю трохи шоколадної глазурі. Ароматний і смачний!
Для любителів шоколаду розповідаю, як приготувати паску з шоколадом. Я вибираю темний шоколад з вмістом какао не менше 60%. Сир беру домашній, з незбираного молока. Сирну суміш викладайте під прес на 12 годин в спеціальну пасочницу або будь-яку відповідну форму (квітковий горщик або форму для кексу).
- Сир 9% - 350 грам
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
- Йогурт - 2 Ст. Ложки (густий)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Шоколад темний - 70 грам(50 г - в сирну масу; 20 г - для глазурі)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Сир, сметану і розм'якшене вершкове масло пробийте в блендері до однорідності. Шоколад (50 г) натріть на тертці.
Форму для паски намочіть і поставте в глибоку тарілку. У форму постеліть марлю, складену в два шари.
У сирну масу додайте тертий шоколад, перемішайте. Викладіть масу в форму, накрийте марлею, поставте зверху блюдце і гніт (банку з водою). Залиште паску в прохолодному місці на 10-12 годин. Періодично зливайте з тарілки сироватку.
Розгорніть верх марлі, переверните форму на блюдо, зніміть, акуратно звільніть паску від марлі.
Що залишився шоколад розтопіть на водяній бані і прикрасьте їм десерт.
Світлого Великодня!
Що залишився шоколад розтопіть на водяній бані і прикрасьте їм десерт.
Світлого Великодня!