Пасха з білим шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділиться неймовірно ніжною і смачною паскою з білим шоколадом. Шоколад буде служити не тільки прикрасою, але і є в складі самої паски, приємно відтіняє його родзинки, я б навіть сказала вони доповнюють один одного. Дивіться рецепт!
Отже, розповідаю, як приготувати "великдень з білим шоколадом" . Це зовсім не складно, але дуже ароматно і смачно! Форму я використовую для обсягу 400-450 г, якщо ваша формочка більше, просто збільште пропорційно продукти. Для прикраси паски я взяла кондитерську посипання, але це не обов'язково, прикрасити можна будь-якими фруктами або ягодами. Порада: не ставте готову паску в холодильник для застигання шоколаду, подайте її так, з ще теплим шоколадом, її легше буде порізати, та й так смачніше! хай щастить!
- Сир - 350 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Збиті вершки - 2-3 Ст. Ложок
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Білий шоколад - 100 грам
- Ізюм - 50 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
Підготуйте продукти, вершкове масло дістаньте заздалегідь з холодильника, воно повинно бути кімнатної температури. Збийте вершки, знадобиться все 2-3 ст.Л. Приступимо!
У чашу комбайна покладіть сир, вершки, вершкове масло, цукор або пудру, ванільний цукор. Увімкніть подрібнювач на кілька хвилин, маса повинна вийде гладкою і однорідної.
Ізюм залийте окропом на пару хвилин, щоб дезінфікувати і розпарити. Після відкиньте на сито, щоб вся рідина скла.
Половину білого шоколаду натріть на дрібній тертці, половину залиште для глазурі.
У сирну масу додайте родзинки і шоколад, перемішайте добре.
Форму застеліть марлею (її краще скласти в два рази), переверніть "верх ногами" і поставте в глибоку тарілку. Наповніть сирною масою.
Накрийте марлею, поставте гніт (блюдце, а зверху чашка або банку з водою). Приберіть в холодильник на 10-12 годин.
Через 10 годин можна злити рідину, переверніть паску на тарілку, зніміть формочку, приберіть марлю дуже обережно. Розтопіть білий шоколад.
Полийте шоколадом паску, за бажанням прикрасьте ягодами або кондитерської посипкою, квітами з марципанів і т.Д. Подавайте, поки шоколад не застиг.
З паскою!
З паскою!