Єврейська пасха
(покроковий рецепт з фото)
Євреї святкують Великдень трохи не так, як прийнято у християн, а відповідно і святкові страви у них інші. Пропоную познайомитися з рецептом традиційної єврейської пасхальної запіканки.
Цю страву можна готувати не тільки на святковий стіл, але і для повсякденного використання.
1. Пластинки маци поламайте на шматки, додайте сіль і перець і залийте гарячою водою. Лейте, поки маца вбирає воду. У вас піде близько літра на вказану кількість маци. Залиште остигати.
2. Тим часом поріжте зелень і цибулю. Цибуля підсмажте на сковороді.
3. Потім додайте цибулю, зелень і яйця до маці і добре перемішайте.
4. Змастіть форму для запікання олією, викладіть в неї масу і запечіть в духовці протягом півгодини при 200 градусах.
При бажанні, в цю страву можна додати смажені гриби і / або фарш.
Трохи охолодіть готову страву, наріжте на порції і подайте на стіл.
Приємного апетиту і свят!
- Кішечка - 10 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Яйце - 4 штуки
- Сіль, перець, зелень - За смаком
- Гаряча вода - За смаком
1. Пластинки маци поламайте на шматки, додайте сіль і перець і залийте гарячою водою. Лейте, поки маца вбирає воду. У вас піде близько літра на вказану кількість маци. Залиште остигати.
2. Тим часом поріжте зелень і цибулю. Цибуля підсмажте на сковороді.
3. Потім додайте цибулю, зелень і яйця до маці і добре перемішайте.
4. Змастіть форму для запікання олією, викладіть в неї масу і запечіть в духовці протягом півгодини при 200 градусах.
При бажанні, в цю страву можна додати смажені гриби і / або фарш.
Трохи охолодіть готову страву, наріжте на порції і подайте на стіл.
Приємного апетиту і свят!