Рецепт Єврейська ковбаса фото

Єврейська ковбаса
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
М'ясо, Птах, Курка, Яловичина
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Я давно мріяла приготувати єврейську ковбасу, але як? Як приготувати ковбасу, яка буде відповідати канонам єврейської кухні. Я постаралася врахувати всі традиції, і ось, що вийшло.

У єврейській кухні є кілька правил приготування їжі. Є несумісні продукти: курка і яйця, молоко і м'ясо, табу є свинина, кролик і багато іншого.

Мені захотілося приготувати таку ковбасу, щоб її можна було запропонувати друзям-євреям, образити їх віру, традиції та уподобання. Ось, що у мене вийшло. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати єврейську ковбасу.

  • Яловичина - 1, 5 кілограма (або телятина)
  • Курка - 1 кілограм (або indyushatina)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
  • Чорний мелений перець, червоний мелений перець, koriandr, паприка - За смаком (спеції кладіть на ваш смак)
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Вода холодна - 150-200 мілілітрів
  • Кишка - За смаком (у мене упаковка кишок на 14 метрів. Я витратила близько 2, 5-3 метрів кишки.)
єврейська ковбаса - фото крок 1
Для приготування ковбаси ми візьмемо два види чистого м'яса (говядина и индюшатина/курятина). М'ясо птиці (філе) наріжте гострим ножем на дуже маленькі шматочки.
єврейська ковбаса - фото крок 2
М'ясо помістіть в миску. Телятину наріжте дрібними шматочками. Всі жили і хрящі виріжте. М'ясо подрібнюємо ножем майже до стану фаршу. Шматочки будуть дуже маленькими.
єврейська ковбаса - фото крок 3
До м'яса додайте 1, 5 ст. Ложки цукру, дрібку чорного меленого перцю, червоного меленого перцю, перець і коріандр.
єврейська ковбаса - фото крок 4
Перемішайте. Додайте 150 мл води і 4 ст. Ложки рослинної олії. У маринад не клади сіль взагалі. Добре перемішуємо м'ясо зі спеціями.
єврейська ковбаса - фото крок 5
Миску затягніть плівкою і поставте на 12 годин в холодильник.
єврейська ковбаса - фото крок 6
Через певний час, додайте до м'яса дрібно нарізану цибулю, видавлений через прес часник, додайте сіль. Знову перемішайте. Наповнювач для ковбаси готовий. Стояти такий наповнювач не може. Сіль впливає на м'ясо і виганяє з нього воду. Тому сіль ми кладемо до м'яса вже безпосередньо перед наповненням ковбаси. Окремо скажу про цибулі і часнику. Маринувати м'ясо в цибулі і часнику відразу не рекомендую. Смак ковбаси буде гірше. Краще додавати цибулю і часник безпосередньо перед наповненням ковбаси.
єврейська ковбаса - фото крок 7
Розберіть м'ясорубку. У мене електром'ясорубка, і я предметно покажу, як використовувати насадку для ковбаси. У мене м'ясорубка Браун 1500 з насадкою для ковбасок. В інтернеті немає жодного відеоуроку з докладним описом, як цією штукою користуватися. Спробую виправити цей момент. Розберіть м'ясорубку. Вийміть з неї ніж і ситечко. Насадку для ковбаси вставте на вал (на місце ножа), закрутіть кільце.
єврейська ковбаса - фото крок 8
Натуральну, добре вимиту кишку, натягніть на трубу для формування ковбаси. Край кишки зав'яжіть вузлом. Кишка легше надаватися, якщо попередньо промити її під водою і прогнати потік води по кишці (всередині). Мокра кишка надаватися легше.
єврейська ковбаса - фото крок 9
Увімкніть м'ясорубку, партіями кладіть в неї м'ясо. Вал, обертаючись, направить м'ясо прямо в кишку. Притримуючи саму кишку, наповнюйте ковбасу. Через кожні 30-40 см. Зупиняйте процес. Перев'яжіть кишку, розділивши всю ковбасу на сосиски. Якщо всю ковбасу зробити одним цілим, то при запіканні або подальшій обробці вона трісне і фарш вийде назовні. Так наповніть всю кишку.
єврейська ковбаса - фото крок 10
Я довго думала, що зробити з такою ковбасою. Найкращим вирішенням ситуації для мене виявилося заспечь ковбасу в духовці. У форму для запікання помістіть пергамент для випічки. Покладіть на неї ковбасу. Розігрійте духовку до 200 градусів. Гострим кінцем ножа зробіть кілька проколів в кишці. Це також можна зробити і просто вилкою. Запікайте ковбасу в духовці 1 час.

Можна також ковбасу просто обсмажити з двох сторін на сковороді (під кришкою).

єврейська ковбаса - фото крок 11
Ось така ковбаска у мене вийшла. Без молока, без яєць, без сала. Дуже смачна, соковита, ароматна. Смачного!

Схожі рецепти