Єврейська ковбаса
(покроковий рецепт з фото)
Я давно мріяла приготувати єврейську ковбасу, але як? Як приготувати ковбасу, яка буде відповідати канонам єврейської кухні. Я постаралася врахувати всі традиції, і ось, що вийшло.
У єврейській кухні є кілька правил приготування їжі. Є несумісні продукти: курка і яйця, молоко і м'ясо, табу є свинина, кролик і багато іншого.
Мені захотілося приготувати таку ковбасу, щоб її можна було запропонувати друзям-євреям, образити їх віру, традиції та уподобання. Ось, що у мене вийшло. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати єврейську ковбасу.
- Яловичина - 1, 5 кілограма (або телятина)
- Курка - 1 кілограм (або indyushatina)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець, червоний мелений перець, koriandr, паприка - За смаком (спеції кладіть на ваш смак)
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Вода холодна - 150-200 мілілітрів
- Кишка - За смаком (у мене упаковка кишок на 14 метрів. Я витратила близько 2, 5-3 метрів кишки.)
Для приготування ковбаси ми візьмемо два види чистого м'яса (говядина и индюшатина/курятина). М'ясо птиці (філе) наріжте гострим ножем на дуже маленькі шматочки.
М'ясо помістіть в миску. Телятину наріжте дрібними шматочками. Всі жили і хрящі виріжте. М'ясо подрібнюємо ножем майже до стану фаршу. Шматочки будуть дуже маленькими.
До м'яса додайте 1, 5 ст. Ложки цукру, дрібку чорного меленого перцю, червоного меленого перцю, перець і коріандр.
Перемішайте. Додайте 150 мл води і 4 ст. Ложки рослинної олії. У маринад не клади сіль взагалі. Добре перемішуємо м'ясо зі спеціями.
Миску затягніть плівкою і поставте на 12 годин в холодильник.
Через певний час, додайте до м'яса дрібно нарізану цибулю, видавлений через прес часник, додайте сіль. Знову перемішайте. Наповнювач для ковбаси готовий. Стояти такий наповнювач не може. Сіль впливає на м'ясо і виганяє з нього воду. Тому сіль ми кладемо до м'яса вже безпосередньо перед наповненням ковбаси. Окремо скажу про цибулі і часнику. Маринувати м'ясо в цибулі і часнику відразу не рекомендую. Смак ковбаси буде гірше. Краще додавати цибулю і часник безпосередньо перед наповненням ковбаси.
Розберіть м'ясорубку. У мене електром'ясорубка, і я предметно покажу, як використовувати насадку для ковбаси. У мене м'ясорубка Браун 1500 з насадкою для ковбасок. В інтернеті немає жодного відеоуроку з докладним описом, як цією штукою користуватися. Спробую виправити цей момент. Розберіть м'ясорубку. Вийміть з неї ніж і ситечко. Насадку для ковбаси вставте на вал (на місце ножа), закрутіть кільце.
Натуральну, добре вимиту кишку, натягніть на трубу для формування ковбаси. Край кишки зав'яжіть вузлом. Кишка легше надаватися, якщо попередньо промити її під водою і прогнати потік води по кишці (всередині). Мокра кишка надаватися легше.
Увімкніть м'ясорубку, партіями кладіть в неї м'ясо. Вал, обертаючись, направить м'ясо прямо в кишку. Притримуючи саму кишку, наповнюйте ковбасу. Через кожні 30-40 см. Зупиняйте процес. Перев'яжіть кишку, розділивши всю ковбасу на сосиски. Якщо всю ковбасу зробити одним цілим, то при запіканні або подальшій обробці вона трісне і фарш вийде назовні. Так наповніть всю кишку.
Я довго думала, що зробити з такою ковбасою. Найкращим вирішенням ситуації для мене виявилося заспечь ковбасу в духовці. У форму для запікання помістіть пергамент для випічки. Покладіть на неї ковбасу. Розігрійте духовку до 200 градусів. Гострим кінцем ножа зробіть кілька проколів в кишці. Це також можна зробити і просто вилкою. Запікайте ковбасу в духовці 1 час.
Можна також ковбасу просто обсмажити з двох сторін на сковороді (під кришкою).
Ось така ковбаска у мене вийшла. Без молока, без яєць, без сала. Дуже смачна, соковита, ароматна. Смачного!