Єврейська маца
(покроковий рецепт з фото)
Відоме блюдо єврейської національної кухні - Lepeška кицька. Вони готуються з тіста, не пройшов процес зброджування. Мацу подають до столу протягом єврейського свята Песах.
Розповім, як приготувати єврейську мацу в домашніх умовах. Знадобиться виключно борошно і тісто. Коржі готуються за 20-25 хвилин. Виходять дуже сухим і ламким. Сподіваюся, що у вас все вийде! вдалого приготування!
- Борошно - 250 грам
- Вода - 100 мілілітрів
У глибоку миску просіваємо борошно. Робимо по центру поглиблення, в яке потім вливаємо холодну воду. Відразу ж замішуємо тісто щільне.
Поділяємо тісто на 4-6 рівних частин. Кожну частину розгортаємо в тонкий корж (товщиною в 2 мм.). Виделкою робимо на всій поверхні проколи.
Застеляємо деко фольгою, викладаємо на неї мацу. Випікаємо в духовці 10 хвилин при температурі 180 градусів. Готово!