Маца в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Маца - це різновид хліба, для якого потрібні всього два інгредієнти, тому навіть новачки розберуться, як приготувати мацу в домашніх умовах. Робиться все неймовірно просто і швидко.
Євреї традиційно готують такий хліб в пам'ять про довгі поневіряння свого народу, коли у них не було можливості спекти хліба в дорогу. Тоді їм довелося спішно бігти. Випічка складається всього з двох інгредієнтів: борошна (пшеничного, житній, вівсяної або будь-який інший) і води. Цей хліб можна їсти самостійно або використовувати для приготування інших страв.
- Борошно - 1 кілограм
- Вода очищена - 500 мілілітрів
1. Для приготування вироби борошно попередньо просівають в миску, щоб випічка збагатилася киснем і вийшла більш повітряної і легкою.
2. До просіяного борошна вливаю тонкою цівкою очищену воду, безперервно помішують рукою. Гарненько замішую тісто, щоб не утворювалося грудочок.
3. Поверхня столу трохи присипають борошном, щоб зручніше розкочувалося тісто, викладаю його, розкочують в тонкий пласт. Нарізаю тісто довільною формою і виделкою проколюю його по всій поверхні.
4. Викладаю мацу на деко і відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку до появи рум'яної скоринки.