Рецепт Маца в домашніх умовах фото

Маца в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Тісто , Борошно
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 40 хв.

Маца - це різновид хліба, для якого потрібні всього два інгредієнти, тому навіть новачки розберуться, як приготувати мацу в домашніх умовах. Робиться все неймовірно просто і швидко.

Опис приготування:

Євреї традиційно готують такий хліб в пам'ять про довгі поневіряння свого народу, коли у них не було можливості спекти хліба в дорогу. Тоді їм довелося спішно бігти. Випічка складається всього з двох інгредієнтів: борошна (пшеничного, житній, вівсяної або будь-який інший) і води. Цей хліб можна їсти самостійно або використовувати для приготування інших страв.

  • Борошно - 1 кілограм
  • Вода очищена - 500 мілілітрів
маца в домашніх умовах - фото крок 1
1. Для приготування вироби борошно попередньо просівають в миску, щоб випічка збагатилася киснем і вийшла більш повітряної і легкою.
маца в домашніх умовах - фото крок 2
2. До просіяного борошна вливаю тонкою цівкою очищену воду, безперервно помішують рукою. Гарненько замішую тісто, щоб не утворювалося грудочок.
маца в домашніх умовах - фото крок 3
3. Поверхня столу трохи присипають борошном, щоб зручніше розкочувалося тісто, викладаю його, розкочують в тонкий пласт. Нарізаю тісто довільною формою і виделкою проколюю його по всій поверхні.
маца в домашніх умовах - фото крок 4
4. Викладаю мацу на деко і відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку до появи рум'яної скоринки.

Схожі рецепти