Маца з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
В арсеналі досвідченої господині є страви з кухонь різних країн світу: французька, грузинська, японська. А як щодо Ізраїлю? Одним з традиційних страв є рецепт, як приготувати мацу з м'ясом.
Маца - це коржі, які самі по собі вже можуть бути готовим блюдом. Їх їдять як печива або як хліб, до перших і других страв. Мацу можна використовувати для приготування десертів, запіканок, основних страв і закусок. Маца з м'ясом буде дуже ситним і поживним стравою, яке можна подати на вечерю або на обід.
- Кішечка - 6 штук
- Яловичина - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 3 штуки
- Сир - 200 грам
- Сіль і спеції - За смаком
1. Готую фарш: м'ясо промиваю і нарізаю невеликими шматочками, цибуля ріпчаста чищу і мою, нарізаю шматочками. Пропускаю через м'ясорубку м'ясо з цибулею, перекладаю їх у миску, вбиваю одно яйцо, додаю за смаком сіль і спеції, перемішую.
2. В окрему миску вбиваю яйця, що залишилися, кладу сметану і збиваю до утворення однорідної суміші.
3. Твердий сир подрібнюю на крупній тертці, якщо такого немає, підійде і плавлений.
4. У форму для запікання укладаю шарами спершу лист маци, який змащую яєчно-сметанною сумішшю, потім фарш і тертий сир, повторюю процес до того, як закінчаться всі коржі.
5. Відправляю форму в розігрітий до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Готову запіканку відразу не розрізаю, а залишаю на 15 хвилин для охолодження. Після розрізаю на шматочки і подаю до столу теплою.