Рецепт Маца з м'ясом фото

Маца з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
М'ясо , Молочні продукти , Яловичина , Яйця
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Запіканка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 5 хв.

В арсеналі досвідченої господині є страви з кухонь різних країн світу: французька, грузинська, японська. А як щодо Ізраїлю? Одним з традиційних страв є рецепт, як приготувати мацу з м'ясом.

Опис приготування:

Маца - це коржі, які самі по собі вже можуть бути готовим блюдом. Їх їдять як печива або як хліб, до перших і других страв. Мацу можна використовувати для приготування десертів, запіканок, основних страв і закусок. Маца з м'ясом буде дуже ситним і поживним стравою, яке можна подати на вечерю або на обід.

  • Кішечка - 6 штук
  • Яловичина - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Сир - 200 грам
  • Сіль і спеції - За смаком
маца з м'ясом - фото крок 1
1. Готую фарш: м'ясо промиваю і нарізаю невеликими шматочками, цибуля ріпчаста чищу і мою, нарізаю шматочками. Пропускаю через м'ясорубку м'ясо з цибулею, перекладаю їх у миску, вбиваю одно яйцо, додаю за смаком сіль і спеції, перемішую.
маца з м'ясом - фото крок 2
2. В окрему миску вбиваю яйця, що залишилися, кладу сметану і збиваю до утворення однорідної суміші.
маца з м'ясом - фото крок 3
3. Твердий сир подрібнюю на крупній тертці, якщо такого немає, підійде і плавлений.
маца з м'ясом - фото крок 4
4. У форму для запікання укладаю шарами спершу лист маци, який змащую яєчно-сметанною сумішшю, потім фарш і тертий сир, повторюю процес до того, як закінчаться всі коржі.
маца з м'ясом - фото крок 5
5. Відправляю форму в розігрітий до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Готову запіканку відразу не розрізаю, а залишаю на 15 хвилин для охолодження. Після розрізаю на шматочки і подаю до столу теплою.

Схожі рецепти