Рецепт Пасха з вершками і цукатами фото

Пасха з вершками і цукатами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Вершки , Сир
Вагітним і годуючим
На святковий стіл , Пасха
Десерти
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 9 г. 0 хв.

Мабуть, я розповім мій найулюбленіший рецепт святкового десерту. Про те, як приготувати паску з вершками і цукатами, прочитайте нижче. Це дуже ніжне і смачне поєднання продуктів.

Опис приготування:

Якщо ви хочете зробити справжнісінький сирний десерт до світлого святого свята, який стане головним блюдом за столом, скористайтеся саме цим рецептів. Блюдо виходить з м'яким, вершковим і повним смаком. Можете поміняти пропорції і приготувати на меншу кількість осіб, але у мене тут використаний 1 кг. Сиру.

  • Сир - 1 кілограм
  • Цукати - 350 грам
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Вершки 33% - 100 мілілітрів
  • Яйце - 3 штуки
  • Ванільний цукор - 20 грам
  • Мармелад - 50 грам
великдень з вершками і цукатами - фото крок 1
Протріть сир через сито, видаляючи зайву рідину. Жовтки відокремте від білків, розітріть їх з цукровою пудрою і потримайте на водяній бані до кремового кольору.
великдень з вершками і цукатами - фото крок 2
Протертий сир змішайте з 300 гр цукатів і ванільним цукром. Потім в цю масу додайте прогріті жовтки, білки і пом'якшене вершкової масло. Перемішайте до єдиної консистенції.
великдень з вершками і цукатами - фото крок 3
Підготуйте форму для паски, покладіть в неї марлю. Всю сирну масу перекладіть у форму з марлею і утрамбуйте. Зверху поставте вантаж. Приберіть форму з сирною масою в холодильник на ніч, приблизно на 8 годин.
великдень з вершками і цукатами - фото крок 4
Готову страву переверніть на тарілку. Прикрасьте нарізаною мармеладом і цукатами.

Схожі рецепти