Пасха з вершками і цукатами
(покроковий рецепт з фото)
Мабуть, я розповім мій найулюбленіший рецепт святкового десерту. Про те, як приготувати паску з вершками і цукатами, прочитайте нижче. Це дуже ніжне і смачне поєднання продуктів.
Якщо ви хочете зробити справжнісінький сирний десерт до світлого святого свята, який стане головним блюдом за столом, скористайтеся саме цим рецептів. Блюдо виходить з м'яким, вершковим і повним смаком. Можете поміняти пропорції і приготувати на меншу кількість осіб, але у мене тут використаний 1 кг. Сиру.
- Сир - 1 кілограм
- Цукати - 350 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Вершки 33% - 100 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Ванільний цукор - 20 грам
- Мармелад - 50 грам
Протріть сир через сито, видаляючи зайву рідину. Жовтки відокремте від білків, розітріть їх з цукровою пудрою і потримайте на водяній бані до кремового кольору.
Протертий сир змішайте з 300 гр цукатів і ванільним цукром. Потім в цю масу додайте прогріті жовтки, білки і пом'якшене вершкової масло. Перемішайте до єдиної консистенції.
Підготуйте форму для паски, покладіть в неї марлю. Всю сирну масу перекладіть у форму з марлею і утрамбуйте. Зверху поставте вантаж. Приберіть форму з сирною масою в холодильник на ніч, приблизно на 8 годин.
Готову страву переверніть на тарілку. Прикрасьте нарізаною мармеладом і цукатами.