Рецепт Пасха з вершками фото

Пасха з вершками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир
Вагітним і годуючим
На святковий стіл , Пасха
Десерти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Ніжна, повітряна і дуже смачна сирна паска з вершками в домашніх умовах - прекрасне доповнення до традиційних пасок на святковий стіл.

Опис приготування:

1. Акуратно відокремте жовтки від білків, збийте їх в глибокій мисці з цукровою пудрою до однорідності. Для аромату можна додати дрібку ваніліну, наприклад.

2. Сир обов'язково протріть через сито, щоб він був повітряним і без грудочок.

3. Підготуйте сухофрукти і цукати: подрібніть все кубиками розміром приблизно з родзинку.

4. Окремо збийте вершки і невеликими порціями додавайте в сир, постійно перемішуючи.

5. Після перекладіть в мисочку і жовтки з цукром. Все як слід збийте, щоб паска з вершками в домашніх умовах була без грудочок.

6. В кінці додайте сухофрукти і акуратно ложкою перемішайте.

7. Коли маса буде готова, перекладіть її в спеціальну форму, застеливши її попередньо марлею. Якщо форми у вас під рукою немає, тоді підберіть за розміром сито і теж застеліть його марлею.

8. Викладіть сирну масу в форму, загорніть щільно марлю.

9. Щоб пішла вся зайва рідина, встановіть зверху невеликий вантаж. Якщо сир водянистий, через 5 годин додайте вагу вантажу. У холодильнику потрібно потримати її близько доби.

10. Ось і весь секрет, як приготувати паску з вершками. Перед подачею на стіл акуратно зніміть марлю, витягніть її з форми і прикрасьте за бажанням. Втім, Великдень виходить і так досить красивою.

  • Яйце - 4 штуки (тільки жовтки)
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Сир - 1 кілограм
  • Вершки - 400 мілілітрів
  • Сухофрукти - 100-150 грам
1. Акуратно відокремте жовтки від білків, збийте їх в глибокій мисці з цукровою пудрою до однорідності. Для аромату можна додати дрібку ваніліну, наприклад.

2. Сир обов'язково протріть через сито, щоб він був повітряним і без грудочок.

3. Підготуйте сухофрукти і цукати: подрібніть все кубиками розміром приблизно з родзинку.

4. Окремо збийте вершки і невеликими порціями додавайте в сир, постійно перемішуючи.

5. Після перекладіть в мисочку і жовтки з цукром. Все як слід збийте, щоб паска з вершками в домашніх умовах була без грудочок.

6. В кінці додайте сухофрукти і акуратно ложкою перемішайте.

7. Коли маса буде готова, перекладіть її в спеціальну форму, застеливши її попередньо марлею. Якщо форми у вас під рукою немає, тоді підберіть за розміром сито і теж застеліть його марлею.

8. Викладіть сирну масу в форму, загорніть щільно марлю.

9. Щоб пішла вся зайва рідина, встановіть зверху невеликий вантаж. Якщо сир водянистий, через 5 годин додайте вагу вантажу. У холодильнику потрібно потримати її близько доби.

10. Ось і весь секрет, як приготувати паску з вершками. Перед подачею на стіл акуратно зніміть марлю, витягніть її з форми і прикрасьте за бажанням. Втім, Великдень виходить і так досить красивою.

Схожі рецепти