Пасха з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна, повітряна і дуже смачна сирна паска з вершками в домашніх умовах - прекрасне доповнення до традиційних пасок на святковий стіл.
1. Акуратно відокремте жовтки від білків, збийте їх в глибокій мисці з цукровою пудрою до однорідності. Для аромату можна додати дрібку ваніліну, наприклад.
2. Сир обов'язково протріть через сито, щоб він був повітряним і без грудочок.
3. Підготуйте сухофрукти і цукати: подрібніть все кубиками розміром приблизно з родзинку.
4. Окремо збийте вершки і невеликими порціями додавайте в сир, постійно перемішуючи.
5. Після перекладіть в мисочку і жовтки з цукром. Все як слід збийте, щоб паска з вершками в домашніх умовах була без грудочок.
6. В кінці додайте сухофрукти і акуратно ложкою перемішайте.
7. Коли маса буде готова, перекладіть її в спеціальну форму, застеливши її попередньо марлею. Якщо форми у вас під рукою немає, тоді підберіть за розміром сито і теж застеліть його марлею.
8. Викладіть сирну масу в форму, загорніть щільно марлю.
9. Щоб пішла вся зайва рідина, встановіть зверху невеликий вантаж. Якщо сир водянистий, через 5 годин додайте вагу вантажу. У холодильнику потрібно потримати її близько доби.
10. Ось і весь секрет, як приготувати паску з вершками. Перед подачею на стіл акуратно зніміть марлю, витягніть її з форми і прикрасьте за бажанням. Втім, Великдень виходить і так досить красивою.
- Яйце - 4 штуки (тільки жовтки)
- Цукрова пудра - 200 грам
- Сир - 1 кілограм
- Вершки - 400 мілілітрів
- Сухофрукти - 100-150 грам
2. Сир обов'язково протріть через сито, щоб він був повітряним і без грудочок.
3. Підготуйте сухофрукти і цукати: подрібніть все кубиками розміром приблизно з родзинку.
4. Окремо збийте вершки і невеликими порціями додавайте в сир, постійно перемішуючи.
5. Після перекладіть в мисочку і жовтки з цукром. Все як слід збийте, щоб паска з вершками в домашніх умовах була без грудочок.
6. В кінці додайте сухофрукти і акуратно ложкою перемішайте.
7. Коли маса буде готова, перекладіть її в спеціальну форму, застеливши її попередньо марлею. Якщо форми у вас під рукою немає, тоді підберіть за розміром сито і теж застеліть його марлею.
8. Викладіть сирну масу в форму, загорніть щільно марлю.
9. Щоб пішла вся зайва рідина, встановіть зверху невеликий вантаж. Якщо сир водянистий, через 5 годин додайте вагу вантажу. У холодильнику потрібно потримати її близько доби.
10. Ось і весь секрет, як приготувати паску з вершками. Перед подачею на стіл акуратно зніміть марлю, витягніть її з форми і прикрасьте за бажанням. Втім, Великдень виходить і так досить красивою.