Пасха зі збитими вершками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви з тих, хто самостійно робить паски, можете собою пишатися. Я вам розповім, як приготувати паску зі збитими вершками. Нехай і не найпростіший рецепт, але зате який красивий!
Перед вами простий рецепт паски зі збитими вершками. Вийде дуже цікаве блюдо, смачне і ніжне. Я не додаю ні ваніль, ні корицю, багато цукру, так як люблю, щоб смак був ніжним. Але ви, якщо любите яскраві смакові поєднання, можете додати в масу цукати або родзинки. Бажаю удачі!
- Сир - 700 грам
- Вершки збиті - 500 грам (жирні)
- Вершкове масло - 100 грам
- Шоколад гіркий - 200 грам
- Горіхи мелені - 200 грам
- Цукрова пудра - 5 Ст. Ложок
- Ізюм - 1 За смаком (для прикраси)
1. Підготуємо інгредієнти. Горіхи, якщо треба, измельчим, обсмажити на сухій сковороді і залишимо остигати. Шоколад і приблизно 2-3 ст.Л. Вершків поставимо на водяну баню, щоб отримати рідку масу. Вершки, якщо у вас вони ще не збиті, збиваємо в густу пишну піну.
2. Змішаємо до однорідності сир, розм'якшене масло, цукор і вершки. А далі цю масу розділимо на дві рівні частини, і в одну з них додамо шоколад. Перемішаємо, додамо половину горіхів.
3. В "білу" частина сирної маси теж акуратно вмішати горіхи.
4. Далі застелити форму марлею і викладемо шарами масу, чергуючи шоколадний і вершковий шари. Закриваємо марлею зверху, і нехай під вантажем постоїть два години. Після цього вантаж прибираємо, а паску на добу відправимо в холодильник.
5. От і все! Акуратно знімаємо марлю, а паску прикрашаємо і подаємо до столу!