Пасха зі збитими білками
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам, як приготувати паску зі збитими білками. Це традиційний рецепт, так що будьте готові до того, що потрібно багато яєць. Але зате який пишною і повітряної вийде випічка!
Розповім, як приготувати паску зі збитими білками. Це досить простий рецепт, так що я вам з радістю розповім, як приготувати таке частування своїм гостям. Впевнена, вони будуть в захваті від пишних і повітряних пасок! До речі, якщо вам хочеться, щоб вони були ще пишніше: перед запіканням нехай тісто ще і в формах постоїть приблизно годину-півтора, щоб воно знову почало підніматися прямо в формі. Бажаю вам успіху!
- Молоко - 1 літр
- Борошно - 2.5 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
- Дріжджі свіжі - 100 грам
- Маргарин - 250 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Масло рослинне - 50 грам
- Чорнослив - 150 грам
- Ізюм - 350 грам
- Яйця - 20 штук
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Ванілін - 0.5 чайних ложки
1. Зробимо опару. Для цього змішаємо дріжджі, підігріте до 40 градусів молоко, 200 грамів цукру і 2 ст.Л. Борошна. Коли підуть бульбашки і маса збільшиться в об'ємі, можна продовжувати підготовку.
2. Тим часом зробимо тісто. Окремо разом з коньяком, сіллю і сметаною збиваємо білки, щоб вийшла пишна маса, а окремо жовтки змішаємо з розтопленим маргарином, вершковим і рослинним маслами. До жовтої суміші додамо борошно, цукор і ванілін, перемішаємо і додамо до опари. Потім потроху додамо і білкову суміш. Перемішаємо, і нехай два години піднімається в теплому місці.
3. Після цього тісто обминають і чекаємо, щоб воно знову піднялося. І тільки тепер додамо в тісто заздалегідь підготовлені курагу та ізюм (я їх мою і залишаю откісать в гарячій воді). Залишилося розкласти масу по формах і відправити запікатися на годину при 160 градусах в духовці.
4. От і все! Коли паски стануть рум'яними і охолонуть, прикрашаємо їх, як вам подобається, охолоджуємо і подаємо!