Рецепт Пасха зі збитими білками фото

Пасха зі збитими білками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вагітним і годуючим
На святковий стіл, Пасха
Випічка

Розповім вам, як приготувати паску зі збитими білками. Це традиційний рецепт, так що будьте готові до того, що потрібно багато яєць. Але зате який пишною і повітряної вийде випічка!

Розповім, як приготувати паску зі збитими білками. Це досить простий рецепт, так що я вам з радістю розповім, як приготувати таке частування своїм гостям. Впевнена, вони будуть в захваті від пишних і повітряних пасок! До речі, якщо вам хочеться, щоб вони були ще пишніше: перед запіканням нехай тісто ще і в формах постоїть приблизно годину-півтора, щоб воно знову почало підніматися прямо в формі. Бажаю вам успіху!

  • Молоко - 1 літр
  • Борошно - 2.5 кілограма
  • Цукор - 1 кілограм
  • Дріжджі свіжі - 100 грам
  • Маргарин - 250 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Масло рослинне - 50 грам
  • Чорнослив - 150 грам
  • Ізюм - 350 грам
  • Яйця - 20 штук
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Ванілін - 0.5 чайних ложки
великдень зі збитими білками - фото крок 1
1. Зробимо опару. Для цього змішаємо дріжджі, підігріте до 40 градусів молоко, 200 грамів цукру і 2 ст.Л. Борошна. Коли підуть бульбашки і маса збільшиться в об'ємі, можна продовжувати підготовку.
великдень зі збитими білками - фото крок 2
2. Тим часом зробимо тісто. Окремо разом з коньяком, сіллю і сметаною збиваємо білки, щоб вийшла пишна маса, а окремо жовтки змішаємо з розтопленим маргарином, вершковим і рослинним маслами. До жовтої суміші додамо борошно, цукор і ванілін, перемішаємо і додамо до опари. Потім потроху додамо і білкову суміш. Перемішаємо, і нехай два години піднімається в теплому місці.
великдень зі збитими білками - фото крок 3
3. Після цього тісто обминають і чекаємо, щоб воно знову піднялося. І тільки тепер додамо в тісто заздалегідь підготовлені курагу та ізюм (я їх мою і залишаю откісать в гарячій воді). Залишилося розкласти масу по формах і відправити запікатися на годину при 160 градусах в духовці.
великдень зі збитими білками - фото крок 4
4. От і все! Коли паски стануть рум'яними і охолонуть, прикрашаємо їх, як вам подобається, охолоджуємо і подаємо!

Схожі рецепти